KKTC’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

30 Ocak 2023

KKTC’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı, afet risklerinin azaltılmasına yönelik olarak 30 Ocak 2023 tarihinde çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ev sahipliğinde KKTC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanlığı Deprem Teknik Komitesi Başkanı ve TC AFAD yetkililerinin katılımı ile yapıldı.
Toplantıda, daha önce Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren “KKTC Afet Müdahale Planı”nın tamamlayıcısı niteliğinde olacak olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı”nın oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatılması için görüşmeler gerçekleştirildi.
Yapılan toplantı neticesinde, KKTC’de meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlar öncesi alınacak tedbirleri içerecek olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı” hakkında yürütülecek çalışma ile ilgili karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Basın Bürosu

Adres: Şht. Kamil Balkan Sok. Yenişehir / Lefkoşa – KKTC
e-posta: iletisimsivilsavunma@gmail.com – Tel: (0392) 600 01 01

Paylaş

Önceki Haber

ANTRENÖRLERİ DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN ÖNEMLİ KARARLAR

Sonraki Haber

DAÜ SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ UYGULAMA EĞİTİMLERİ İÇİN İSTANBUL’A GİDİYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =