DAÜ rektörlük aciklamasi

A logo

Sevgili Doğu Akdeniz Üniversitesi Ailemiz,

Üniversitemizin yaşamış olduğu mali sıkıntıları aşabilmek için, alınmış ve alınacak tasarruflara ek olarak, farklı çözüm önerileri üzerinde çalışılmaktadır. Bu doğrultuda, son gelişmeleri konuşabilmek amacıyla 23.01.2024 Salı günü Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Senato toplantısı yapılmıştı. Bu toplantıda Devlet Baremlerine İntibak çalışmasına ek olarak farklı önerileri içerebilecek çalışmaların yapılabileceği ve bu çalışmaların 27.01.2024 tarihine kadar hazırlanabileceği ifade edilmişti.

Üniversite Yönetim Kurulu’nda yapılan yoğun bir çalışma sonrasında gerçekleştirilen çalışma doğrultusunda bir öneri hazırlanmış ve bu önerinin görüşülmesi amacıyla, 27.01.2024 Cumartesi günü saat 10:00’da Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile Üniversitemiz Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyesi, Rektör ve Rektör Yardımcıları, Üniversite Yönetim Kurulu’ndan ilgili dekanlar, DAÜ-SEN, DAÜ-PERSEN ve DAÜ-BİRSEN sendika temsilcileri, İnsan Kaynakları ve Mali İşler Müdürlüğü temsilcilerinin toplu katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Gelinen bu aşamada, Maliye Bakanlığı yetkililerinin görüşme masasında bulunan öneriler ışığında bir çalışma gerçekleştirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu süreçte, tüm paydaşların iyi niyetle, adaletli bir çözüm planı çerçevesinde bir araya gelerek çabalarını birleştirme niyetinde olduklarını ifade etmek isteriz.

Çalışmaların devam edeceğini ve gelişmelerin tamamlanmasının sonucunu sizlerle paylaşacağımızı bildiririz.

Saygılarımızla

Rektörlük

Paylaş

Önceki Haber

İSKELE BELEDİYESİ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YENİBOĞAZİÇİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Sonraki Haber

GMB FATURALARINI ÖDEYENLERE ÇİÇEK DAĞITACAK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 5 =