DAÜ 13. SANAT BULUŞMASI SONA ERDİ

DAÜ 13. SANAT BULUŞMASI SONA ERDİ


DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü- Güzel Sanatlar Kulubü Organizesiyle geleneksel olarak devam etmekte olan Sanatsal ve Kültürel etkinliklerle; her bir bireyin toplumsal sorunlara olan farkındalığını ve duyarlılığını artırma yolunun, sanatsal interaktif etkinliklerle olabileceğine inanmakta olan DAÜ Güzel Sanatlar Kulubü; Kültür /Sanatın herhangi bir dalıyla iştigal eden bireylerin sosyal risklerden uzak durabileceği gibi, bir bilen- rehber hoca ile deneyip öğrenirken daha duyarlı bir yapıya sahip olarak yaşama mana ve anlam yükleme yetisi kazanabilecektir felsefesiyle hareket etmektedirler.
13 SANATÇI -13 ATÖLYE ye ev sahipliği yapan DAÜde de 136 Katılımcı
8-9 Haziran 2023 tarihlerinde açık atölyelerde sanat bilgisi ile sanat düşüncesinin nasıl bir araya getirileceğini uygulayarak öğrenirken, bir yandan da üretmeye devam ederek biraraya geldi.Ikİ gün boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesinin ardından RAKU fırınlaması ile adeta şölen niteliğinde sunumla sona erdi.
DAÜ rektör yardımcısı,Prof.Dr.Deniz İşcioğlunun da izlediği RAKU Fırınlama ardından Atölyelere katılan Sanatçılara Teşekkür Belgelerini takdim edildi.

Farklı disiplinlerde çalışan sanatçıları biraraya getirerek,birarada üretmelerini sağlamak Ve üretirken aynı zamanda katılımcılara öğretimde sağlayarak belkide hayatlarında sanatla buluşmayan kişilerin sanat adına bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlayarak,sanat adın farkındalık yaratmak ve sanata bir nebze dikkat çekmek DAÜ nün yıllardır sürdürdüğü etkinliklerle devam etmektedir.
Ayhatun Ateşin küratörlüğünde gerçekleşen sanatsal etkinliklerfarkındalık yaratmaya çalışmak ve DAÜ bünyesinde koleksiyon oluşturmak için devam eden çalışmalara yoğun ilgi olmuştur.
Atölye Çalışmalarına katılan Sanatçıalr;
Resim,Baskı ve Gravür Atölyesini Gökhan Okur, Selçuk Yalovalı, Raif Kızıl, Mine Okur yürütmüştür. Mert Yusuf Özlük fotoğrafları ve çalışmaları uygulanmıştır.
Heykel Atölyesini Omıd Kalantar Motemedi, Kübra Güven -Kağıt Atölyesini, Eser Keçeci Malyalı,Kemal Behçet Caymaz- SeramikAtölyesi ve pişirim atölyelerini Ayhatun Ateşin ,Vedia Okutan Gaydeler, Eser Keçeci Malyalı-Ebru Atölyesini Muhammed Ali Dere -Kinstugi atölyesini Roya Alagheband sürdürmüştür.

Ayhatun ATEŞİN ;
İçinde bulunduğumuz günlerde; Depremlerin yol açtığı felaket, hiç bitmeyecekmiş gibi. Tanık olduğumuz yıkımın sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek ve sürdürebilir destek mekanizmaları oluşturmak için bir refleks olarak yeniden açık atölyelerle sanatla dayanışmayı konuşmak istedik. Acılara sanatla tutunmak…hepimize çok iyi geldi.
“Where focus goes energy flows” bu yüzden odağınızı üzüntülerden travmalardan uzaklaştırın. Kendinize oyalanacak neşeli şeyler bulun ki enerjiniz oraya aksın ve neşeyi büyütsün, deniyor. Bizde öyle yaptık. Her bireyin sorunları, bedensel/ fiziksel veya zihinsel,sanatın düşünsel entellektüel alt yapısı ile birleştiğinde, hayatın gerçekliğinin sanata nasıl dönüştürüleceği görülüp, zihinde sorgulama başlıyor ve bireyin toplumsal sorunlara farkındalığı kaçınılmaz oluyor.
“Sanat iyileştirir”

Paylaş

Önceki Haber

Üstel UBP’lilere de müjdeyi verdi: Yeni Genel Merkez

Sonraki Haber

TC CB KKTC de

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 2 =