PROSTAT KANSERİ RİSKİNİN FARKINDAYIZ

PROSTAT KANSERİ RİSKİNİN FARKINDAYIZ
Gazimağusa Belediyesi 1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Kanser Hastalarına Yardım Derneği- Tulips ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğinde yürütülen ücretsiz PSA testi organizasyonuna destek veriyor.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği- Tulips ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğinde, 1-31 Mart tarihleri arasında erkeklerde en sık görülen kanser türü olan Prostat Kanseri’ne farkındalık sağlamak amacı ile “Gözardı etmek ‘yoktur’ demek değildir” sloganı ile bir organizasyon başlatıldı. Belediyeler, Polis Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’nda görevli 45 yaş üzeri erkek personele ücretsiz PSA testlerinin yapılacağı Prostat Kanseri Farkındalık Ayı’na Gazimağusa Belediyesi’de destek veriyor. Bu kapsamda 14 Mart Salı günü Gazimağusa Belediyesi’nde görevli 45 yaş üstü erkek personel, Gazimağusa Belediyesi’nde ücretsiz PSA testi yaptırabilecek.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği- Tulips ve Yakın Doğu Üniversitesi tarafından hazırlanan bilgilendirici broşürde, risk faktörü grubunda 50 yaş üzeri erkekler, prostat kanserinde aile öyküsü, meme kanserinde anne veya kız kardeş aile öyküsü olduğu belirtilirken, sık sık idrara çıkma, idrara çıkmada zorlanma, kesik kesik idrar ve idrara çıkma esnasında yanmanın prostat kanseri belirtisi olabileceğine dikkat çekildi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖĞRENCİLERİ UYGULAMALI MOCK-UP VE HAVALİMANI EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Sonraki Haber

AVRUPA KOMİSYONU REFORM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL DİREKTÖRÜ MARİO NAVA BAŞKAN DR. SÜLEYMAN ULUÇAY’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + 3 =