AVRUPA KOMİSYONU REFORM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL DİREKTÖRÜ MARİO NAVA BAŞKAN DR. SÜLEYMAN ULUÇAY’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

AVRUPA KOMİSYONU REFORM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL DİREKTÖRÜ MARİO NAVA BAŞKAN DR. SÜLEYMAN ULUÇAY’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Avrupa Komisyonu’nun Reform Müdürlüğü Genel Direktörü Mario Nava bugün saat 09:00’da beraberinde heyetle Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay’ı ziyaret ederek, deprem felaketinden dolayı yaşanan can kayıplarıyla ilgili taziyelerini sundu. Gazimağusa Belediyesi teknik ekibinin de hazır bulunduğu görüşmede, Kanalizasyon Birimi Sorumlularından Çevre Mühendisi Doğuç Veysioğlu, yürütülen kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Heyet, belediyedeki toplantının ardından kanalizasyon kazılarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü.
Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, AB heyetiyle yapacakları toplantıda hem bir tanışma hem de kanalizasyon çalışmaları ile ilgili sunum yapıp heyete bilgi vereceklerini söyledi. Başkan Dr. Süleyman Uluçay ülkemizdeki maçlarda şampiyon olan erkek ve kız voleybol takımlarının tümünü depremde kaybettiklerini, yeğeni Evren Çavdır’ın kızının da kız takımında olduğunu, annesi ve babasının onu desteklemek için Türkiye’ye gittiğini, küçük kızları Ceylin’i de ısrarla götürmek istediklerini ancak onun gitmek istemediğini aktardı. Gazimağusa’da aynı akıbeti yaşayan çok sayıda ailenin olduğunu, bu olaydan dolayı bir travmanın da yaşandığını ifade eden Uluçay, bu dönemde bu tür ziyaretlerde verilen mesajların halkın moralini düzeltmek için önemli olduğunu bu açıdan Mario Nava ve heyetine teşekkür etti. Başkan Uluçay, Ab Komisyonu’nun halkın hayatını kolaylaştıran pek çok projeye öncülük ettiğini, kanalizasyon sistemine verdikleri desteğin de önemli olduğunu belirtti.
Avrupa Komisyonu’nun Reform Müdürlüğü Genel Direktörü Mario Nava ise konuşmasında, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde Gazimağusa’nın çocuklarını, velileri ve vatandaşlarını kaybettiğini, bu kayıplardan dolayı Başkan Süleyman Uluçay’a taziyelerini sundu. Başkan Süleyman Uluçay’ın ayrıca felakette yeğeni Evren Çavdır’ı kaybetmesinden dolayı başsağlığı dileyen Nava, Evren Çavdır’ın kendilerinin de tanıdığı yakın bir çalışma arkadaşları olduğunu, eşi Havva Çavdır ve kızı Elvin Çavdır için de üzgün olduklarını, aileden geriye kalan Ceylin Çavdır için ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Son derece dehşet verici felaketten sonra aralarındaki işbirliğini artırmak ve güçlendirmek için çaba göstermeleri gerektiğini söyleyen Nava, Uluçay’ın büyük bir zaferle seçimi kazandığı için de onu kutlayarak bundan sonrası için işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Nava, Gazimağusa’daki kanalizasyon çalışmalarının sona yaklaşmasından dolayı memnun olduklarını, geçmişte hoş olmayan bir süreçten geçtiklerini, kanalizasyon sisteminin idamesi ve işletilmesinin önemli olduğunu, bu konuda komisyonun desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Kanalizasyon Birimi Sorumlularından Doğuç Veysioğlu, yaptığı sunumda, geçmişte yapılan kanalizasyon projesiyle ilgili de bilgi vererek, Haziran 2022 tarihinde başlayan yeni tamirat çalışmalarının güncel olarak gelinen noktada yüzde 70’in üzerinde tamamlandığını ve 31 kilometrelik hattın 23 kilometrelik kısmının boru değişiminin yapıldığını aktardı. Veysioğlu, 7 pompa istasyonunun yenilenmesi gerektiğini, ayrıca kanalizasyon arıtma tesisinin günde 4100 metreküp arıtma kapasitesinin günde 16 bin metreküp kapasiteye yükseltilmesi halinde 90 bin kişiye hizmet verebileceğini ve Tuzla ve Maraş’ın açık kısmının sisteme bağlanabileceğini söyledi.

Paylaş

Önceki Haber

PROSTAT KANSERİ RİSKİNİN FARKINDAYIZ

Sonraki Haber

DAÜ HABER – DR. FAZIL KÜÇÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ EĞİTİME DAÜ’DE DEVAM EDİYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + six =