Değerli DAÜ Öğrencileri ve Çalışanları,

Değerli DAÜ Öğrencileri ve Çalışanları,

Son yaşanan depremler nedeniyle üniversitemiz genelinde yapılarımızın deprem güvenliği ile ilgili çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Öncelikle, 2020 yılında bir ön değerlendirme çalışması yapıp çalışma neticesinde, acil ileri tetkik yapılacak yapıları belirlemiştik. Bu doğrultuda mevcut iki binamızı (İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ana Bina ve İletişim Fakültesi Binaları) sırası ile geçtiğimiz yıl ve bu dönem başında boşalttık ve bu birimlerimizi başka binalara aktardık. Üniversitemizde 2000 yılından sonra yapılan tüm yapılar 1998 ve 2007 Türkiye Deprem Yönetmeliğine göre yapılmış ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından titizlikle kontrol edilmiştir. Bu binalar, gerek tasarım prensipleri gerekse etkili kontroller nedeniyle deprem riski düşük yapılardır. Bununla birlikte ön değerlendirme çalışmaları ile öncelik verdiğimiz yapılar ile ilgili de Prof. Dr. Serhan ŞENSOY başkanlığında İnşaat Mühendiliği Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eriş UYGAR, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yonca HÜROL, BTYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece ÇELİK, Proje İşleri Müdürü Ersin ÖZAYGIN ve Mahmut DAĞTEKİN’den oluşan bir komite kurulmuştur. Komite üyelerinin bağlı bulundukları birimlerdeki personel koordine edilerek diğer binalarımız ile ilgili çalışmalar ivedilikle tamamlanacaktır.

Üniversitemizdeki yapılarımızın deprem güvenliği çalışmalarına, yukarıda da belirttiğimiz gibi çok önceden başladığımızı bildirir ve siz değerli öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın güvenliğinin birinci önceliğimiz olduğunun altını tekrar çizeriz.

Saygılarımızla,

Dear EMU Students and Staff,

We would like to inform you that due to the recent earthquakes, we have started work regarding the earthquake resistance and safety of our buildings throughout our university. First of all, a preliminary evaluation study was conducted in 2020, and the structures which needed urgent further investigation as a result of the findings were identified, accordingly. In this regard, we vacated our two existing buildings (Business and Economics Faculty Main Building and Faculty of Communication Building) last year and at the beginning of this semester, and consequently transferred these units to other buildings. All structures built after 2000 in our university have been constructed in accordance with the 1998 and 2007 Turkish Earthquake Regulations and were meticulously inspected by our Control Directorate.

These buildings are structures with a low risk of being affected by an earthquake due to their design principles and effective controls. In addition, regarding the structures prioritized as a result of the preliminary evaluation work, a committee consisting of Department of Civil Engineering Chair Assist. Prof. Dr. Eriş UYGAR, academic staff member of the Faculty of Architecture Prof. Dr. Yonca HÜROL, SCT Director Assist. Prof. Dr. Ece ÇELİK, Project Affairs Director Ersin ÖZAYGIN and Mahmut DAĞTEKİN has been established under the Presidency of Prof. Dr. Serhan ŞENSOY. The personnel in the units to which the aforesaid Committee members are affiliated will be coordinated and the work on our other buildings will be finalised immediately.

We kindly inform you that the work on the earthquake safety of our university buildings has started long ago, as stated above. We underline once again that the safety of our esteemed students and staff is our first priority.

Best regards,

DAÜ Rektörlüğü / EMU Rector’s Office

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ NİJERYALI ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

Sonraki Haber

DAÜ’DE BİNA DEPREM GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =