DAÜ NİJERYALI ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

23 Şubat 2023
DAÜ NİJERYALI ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Birimi’ne bağlı DAÜ Nijeryalı Öğrenciler Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) öğrenim görmekte olan Nijerya uyruklu öğrencilerin temsil edildiği NANS TR-ZONE ortaklığında, deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve aynı zamanda deprem felaketinin gerçekleştiği gün Nijerya’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren NANS TR-ZONE Kabine Üyesi Akola John Anzanku adına, 22 Şubat 2023 Çarşamba günü, saat 13:00’te, DAÜ Merkezi Derslikler Binası’nda anma töreni düzenledi. Törene; DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da katıldı.

Öğrenciler Kayıplarının Anısına Ağaç Dikti
Törende NANS TR-ZONE Başkan Vekili Kingsley Ifeanyi Nweke, Başkan Yardımcısı Innocent Uzebu, Senato Başkan Vekili Izu Nwamara, Diyaspora Temsilcisi Opeoluwaseun Ojekemi, eski başkanlar ve yöneticiler konuşmalar yaptı. Ayrıca Anzanku’nun babası ve ailesi ile arkadaş ve yakınları da Nijerya’dan çevrim içi olarak törene bağlanarak konuşmalar yaptı ve tören için teşekkür etti. Anma Töreni, DAÜ Nijeryalı Öğrenciler Birliği Başkanı Peter Japhet tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşması ile sona erdi.

Nijerya uyruklu öğrenciler, deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve geçirdiği kaza sonucu vefat eden Akola John Anzanku’nun anısına DAÜ Atatürk Meydanı’nda mum yakma ve hayatını kaybedenlerin anısına ağaç dikme seremonisi de gerçekleştirdiler.

Paylaş

Önceki Haber

Güv.K.K.lığı Deprem Yardım Faaliyetleri

Sonraki Haber

Değerli DAÜ Öğrencileri ve Çalışanları,

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + sixteen =