-MİLLİ GÜNLERİ KUTLAMA KOMİTESİ 39.KKTC KUTLAMA MÜNASEBETİYLE KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ ÇOCUK OYUNUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTURUYOR.

-MİLLİ GÜNLERİ KUTLAMA KOMİTESİ 39.KKTC KUTLAMA MÜNASEBETİYLE KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ ÇOCUK OYUNUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTURUYOR.


-ALASHİA TERRACOTTA SANAT TOPLULUĞU ORGANİZESİYLE GERÇEKLEŞEN KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ İSİMLİ ÇOCUK OYUNU 16 KASIM GÜNÜ GÜZELYURT ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDA TİYATRO TURNESİNE BAŞLIYOR.
-Oyun 16 Kasım 2022de Güzelyurt AKM 17 Kasım da Lefkoşa AKM 18 Kasım da İskele Kültür Merkezinde sabah 09.00 ve 11.00 de ikişer seans olarak izlenecektir.
-Ayhatun Ateşin; Kemal Atatürk deyişiyle Cumhuriyetin temeli Kültürdür. KKTC 39.yıl Cumhuriyet Bayramında Kültür Sanat etkinliğiyle Çocukların gelişimine dokunmak istedik.
——————————————————————————————————————–
KKTC 39. Yılı kutlamaları çerçevesinde“Kırmızı Başlıklı Kız” Charles Perrault’nun eserinden uyarlanarak ” Ünsal Sicilli tarafından yazılıp Ayhatun Ateşin tarafından yönetilen, müziklerini Caner Anar’ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep’in yaptığı “Kırmızı Başlıklı Kız” çocuk oyunu, klasik masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye koyulmuştur.
ilk Oyun Güzelyurt’da oynanmaya başlayacak.Ardından Lefkoşa ve İskelede devam edecek oyun çocuklara Cumhuriyet armağanı olacaktır.
Yalçın Kurtcebe. Bikem Türker,Devin Canbaz, İren Hatipoğu ,Ekin Duruk oynadığı oyun, Cumhuriyet kutlamaları ardıdan Aralık ve Ocak ayında okulların taleplerine göre oynama ya devam edecektir.
Milli Günleri Kutlama Komitesi tarafından Alashia Terracotta Sanat Topluluğu organizesiyle, Ayhatun Ateşin proje sorumluluğunda oynanacak “Kırmızı Başlıklı Kız “isimli oyun; Milli Eğitim Bakanlığı, BRTK ve Başman Vakfı katkılarıyla dört bin çocuğun izlemesi düşünülerek planlanmıştır.Oyun mekanları Güzelyut Belediyesi,İskele Belediyesi,ve Kültür Dairesi yardımlarıyla sağlanarak gerçekleştirilmiştir.
Hepimizin masalı olan Kırmızı Başlıklı Kız oyunu; Oyunun temelinde; büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiği anlatmaktadır. Annesi ve Babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz Kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, Büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış olur. Oduncu ile Avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve Büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan “Kırmızı Başlıklı Kız” çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle keyifle Izlenebilecek oyundur.
Oyun Davetiyeleri okul müdürlüklerin proje sorumlusuna sayı bildirimi ile temin edilecek. Ders programı olarak kullanılması tasarlanan ve gelenekselleşen davetiyeler çocuklar tarafından beğeni ile kullanılmaktadır.
Ayhatun Ateşin;
Kemal Atatürk deyişiyle Cumhuriyetin temeli Kültürdür.Kültür okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek ve zekayı terbiye etmektir. Tiyatro insanı insana insanla anlatma sanatı. Her yaştaki insan için önemlidir. Hele çocuk için yaşam oyunlarda biçimlenir ve anlam kazanır.Tiyatroyu seyretmek kadar birarada olmanın mutluluğu da çocuk için anlam kazanır.İnsanlar, sesler ,renkler, dokular..Çocuk o gerçekliğin içinden farklı dünyalara gider ve bir kültür yolculuğuna çıkar. Kimi zaman hayvanların renkli dünyasına misafir olur. Hayal dünyası büyür. Hayata bakış açısı genişler.Çocukların gelişimi için tiyatro önemlidir.çOCUKLARIN SORGULAMA VE EMPATİ KURMA yetenekleri gelişir.
Salonda koltukarda oturan insanalala ortak bir an paylaşır .aynı anda gülünür aynı anda hüzünlenilir. bu paylaşım toplum içinde insanlarla olan iletişimini güşlendirir.
Bizde KKTC 39.yıl Cumhuriyet Bayramında Çocukların gelişimine dokunmak istedik.

Paylaş

Önceki Haber

Ediz Hun’u ilk kez tiyatro seyircisiyle buluşturan ‘On Kişiydiler’ oyunu Türkiye Prömiyerinin ardından Kıbrıs’ta sahnelenecek

Sonraki Haber

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, tüm halkımızın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını kutluyor. Yasasın egemenlik, yaşasın özgülük, YAŞASIN CUMHURİYET!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 3 =