“DAÜ SANAT ÜÇGENİ 5 “

“DAÜ SANAT ÜÇGENİ 5 “

  sanat etkinliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Kulubü Atölyesinde , Ayhatun ATEŞİN küratörlüğünde gerçekleştirildi.

Aslıhan Kaplan Bayrak, Öznur Eren, Umut Germeç, Raif Kızıl, Mine Okur, Gökhan Okur Sanatçılar tarafından üretilen eserler   DAÜ Kolleksiyonuna girecek.

 

 

“DAÜ SANAT ÜÇGENİ 5 “  sanat etkinliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Kulubü Atölyesinde , Ayhatun ATEŞİN küratörlüğünde gerçekleştirildi

Tümsek Baskı/Serigrafi/Resim Sanatına ilgi duyanlar ve Sanat eğitimi alan öğrencilerin, alanlarında isim yapmış usta sanatçılar ile buluşarak onların teknik ve artistik becerilerini, deneyimlerini gözleyebilmelerine, deneyim kazanmalarına olanak tanınan atölye çalışmaları sona erdi.

13 -14  Mayıs 2022 tarihlerinde yapılan Atölyelere katılan sanatçı eğitmenler;  Aslıhan Kaplan Bayrak, Öznur Eren, Umut Germeç, Raif Kızıl, Mine Okur, Gökhan Okur

Kültürel Mirasla ilişkilendirilen çalıştay’da, kolektif çalışmaya ve yardımlaşmaya müsait olan ,Baskı Sanatı Serigrafi, Tümsek Baskı , resmin ve heykelin dışında kendi kuralları olan, sanatsal yapısıyla çalışanın el becerisi ve sanat kültürünü geliştirmesi yanında, hem resme hem heykele benzerken, her ikisi de olmayıp farklı bir disiplin haline gelmiştir,

Güzel Sanatlar Kulubü, Eğitmenleri Ayhatun ATEŞİN küratörlüğünde, DAÜ bünyesinde Sanatın düşünsel-entelektüel alt yapısını, hayatın-gerçekliğiyle  sanata nasıl dönüştürüleceğini göstermek-sorgulamak farkındalık oluşturmak adına farklı sanatlarda çalıştaylar düzenlemekte.  Usta sanatçılar ile buluşarak onların teknik ve artistik becerilerini, deneyimlerini gözleyerek deneyim kazanmalarına olanak tanımak , sanatçıları bir araya getirerek, bir arada üretmelerini sağlamak önemli bir amaç . Hayatlarında sanatla buluşmayan kişilerin sanat adına bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlayarak, sanat adına farkındalık yaratmak ve  sanata bir nebze dikkat çekmek  de kulubün hedefleri arasında. Aktivite Müdürlüğü tarafından organize edilen Her yıl düzenlenen atölye çalışmalarına öğrencilerin yoğun ilgisi oldu. Öğrenci bir bilen hocayla denerken öğreniyor, sorgulayarak yardım alıyor. Sanatçı eğitmen de aynı şekilde.

Baskının, çoğaltılabilir olması demokratik yanı ve daha çok üretilmesiyle paylaşımını artırması bu sanatı ayrı bir boyuta taşımaktadır.

Ayhatun Ateşin;

Daü de, Küreselleşen dünyada geçmişteki kültür birliğinin yanı sıra, günümüzde de yakın dostluk ve kültürel işbirliğini devamlılık haline getirmekteyiz. Sanat eğitimi alan öğrencilerin ve sanatseverlerin sanatçı eğitmenlerle buluştuğu bu etkinlikte üretilen çalışmala, Haziran ayı içerisinde sergilenerek seyiriclerle buluşacak ve ardından DAÜ Koleksiyonuna girecektir. Güzel Sanatlar Kulubü olarak, her bir bireyin toplumsal sorunlardan uzaklaşarak, duyarlılığını artırma yolunun, sanatsal interaktif etkinliklerle olabileceğine inanmaktayız. Kültür /Sanatın herhangi bir dalıyla iştigal eden bireylerin sosyal risklerden uzak durabileceği gibi, bir bilen- rehber hoca ile deneyip öğrenirken daha duyarlı bir yapıya sahip olarak yaşama mana ve anlam yükleme yetisi kazanabilmektedir.

 

 

 

 

Paylaş

Önceki Haber

Öğretici Ustalık Sınavı yapıldı.

Sonraki Haber

DAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN MERHUM ALEKSANDR ZABOLOTKOV ANISINA YIL SONU ETKİNLİĞİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − nine =