DAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN MERHUM ALEKSANDR ZABOLOTKOV ANISINA YIL SONU ETKİNLİĞİ

15 Mayıs 2022

DAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN MERHUM ALEKSANDR ZABOLOTKOV ANISINA YIL SONU ETKİNLİĞİ

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı, pandemi nedeniyle bir süredir düzenlenemeyen geleneksel yıl sonu etkinliğini, bu yıl 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü, saat 20:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenledi. Öğrencilerin yıl boyunca çalıştıkları eserlerin sunulduğu etkinlik, bu yıl hüzünlü bir şekilde yapıldı. Öğrenciler, yıl sonu etkinliğini, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirerek DAÜ Ailesi’ni yasa boğan, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Aleksandr Zabolotkov’un anısına adadı. Etkinlik, Aleksandr Zabolotkov’un özgeçmişinin okunması ve öğrencileriyle olan anılarından derlenen video gösterimi ile başladı.

 

“Çaldığım Her Notada Yanımda Olmasını Diliyorum”

Etkinlikte öğrenciler adına konuşan Müzik Öğretmenliği Programı 4. Sınıf Öğrencisi Dilan Eylül Gülhan, hocası Aleksandr Zabolotkov’un hayatında gördüğü en bilgili insanlardan biri olduğunu belirterek, “Her zaman pozitif, kimsenin kalbini kırmayan ve gözlerinin içi gülen bir insandı. Bana çok inandı. Zamanın hepimiz için akıp gittiğini, hayatımızın aslında bu zamanı nasıl değerlendirebilirsek o kadar değerli olduğu tavsiyesinde bulunurdu. Çaldığım her notada, her anımda Aleksandr hocamın yanımda olmasını diliyorum. Ömrümün sonuna kadar sizlere layık bir öğretmen olmaya çalışacağım” diye konuştu.

 

“Aleks Hoca da Yer Alacaktı”

Etkinlikte konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. S. Çetin Aydar, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından ilk kez bir yıl sonu etkinliği düzenlediklerini belirterek, bu etkinliğin ne yazık ki yeri doldurulması güç bir kayıpla gölgelendiğine ve hüzünlendiğine işaret etti. Planlanan programda Aleksandr Zabolotkov’un da orkestra ile birlikte eserler seslendirmesinin ön görüldüğünü, ancak maalesef bunun gerçekleşemediğini dile getiren Prof. Dr. Aydar, “Bu kayıptan dolayı çok üzgünüz ve bu etkinliğimizi onun değerli anısına ithaf ediyoruz. Bu akşam Aleks hocamızın anısına sunacağımız konserde, öğrencilerimizin pek çoğu böyle bir sahnede ilk defa müzik yapacaklar. Üzerinde bütün bir yıl çalıştıkları bazı eserleri sizlere sunacaklar. Bu deneyim onların hayatları için çok önemli” diye konuştu. Prof. Dr. Aydar, bölümün akademik ve sanatsal hedefleriyle ilgili de bilgiler verdi.

 

“Etkinliğimiz Hüzne Dönüştü”

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan da konuşmasında etkinliğin aslında bir yılın coşkusuyla kutlanacak bir etkinlik olduğunu, ancak aldıkları acı haber ile birlikte hüzne dönüştüğünü aktardı. Çok sevdikleri bir hocayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Pehlivan, Aleksandr Zabolotkov’un kişiliği ve fakülte ile bölüme olan değerli katkılarından bahsetti. Prof. Dr. Pehlivan, başta merhum Aleksandr Zabolotkov olmak üzere, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü akademisyenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

 

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, konuşmasında buruk bir gece yaşadıklarını, Aleksandr Zabolotkov’un DAÜ’de herkes için ayrı bir değeri ve güzel anılarının var olduğunu ifade etti. Zabolotkov’un her zaman DAÜ Ailesi ile birlikte olacağının altını çizen Prof. Dr. İşçioğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti ve katılımcılara güzel bir akşam geçirmelerini diledi.

 

Öğrencilerden Muhteşem Konser

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları performansları sergiledi ve katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Ardından DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı Korosu sahne aldı. Koronun şefliğini Erkan Dağlı gerçekleştirirken, Masis Aram Gözbek Konuk Şef olarak etkinlikte yer aldı. Koronun piyanistleri ise Maka Rotheri ve Aliona Manastırlı oldu. Etkinlik sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İşçioğlu tarafından koro şeflerine, piyanistlere ve eğitmenlere çiçek takdiminde bulunuldu.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

“DAÜ SANAT ÜÇGENİ 5 “

Sonraki Haber

DAÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ŞEBNEM HOŞKARA 58. ISOCARP DÜNYA PLANLAMA KONGRESİ EKİBİNE SEÇİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 5 =