Küçük Mücahit “Duha Yalçın Arıcı” Göz Doldurdu

TRT 1 Ekranlarında yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru adlı dizide Kıbrıslı minik bir yıldız doğdu. Küçük Mücahit rolü ile Duha Yalçın Arıcı izleyenleri gözyaşına boğdu.
TRT 1’de yayınlanan “Kıbrıs Zafere Doğru” adlı dizi film bütün heyecanıyla devam ediyor. Cuma günleri saat 20.00’de ekranlara gelen dizinin son bölümünde 1964 yılında KKTC’nin direniş noktası olan Erenköy Direnişi konu edindi.
Bu bölümde vatanlarını savunmak için İngiltere ve Türkiye’den gelen üniversiteli gençlerimizin amansız mücadelesi anlatıldı. Üniversiteli gençler, hayatlarını hiçe sayarak vatanları için, aileleri için, yakınları ve sevdikleri için kendilerinden kat be kat üstün olan RMMO askerlerine karşı çarpıştılar.
Ekranlarda babasının şehit edilmesi ile haykıran küçük bir mücahidin ağlaması herkesin dikkatlerini çekti. Minik oyuncu Duha Yalçın Arıcı oynadığı oyunla tüm izleyenlerden tam puan aldı.
İlk defa bir dizide rol alan Duha Yalçın Arıcı, önce ekranlara mevzilerde yalın ayak ve fakat ayaklarına çaputlar sarılarak dikenlerden, taşlardan korunmaya çalışan bir çocuğu canlandırdı. Küçük Arıcı’nın bu görüntüsü Kıbrıs Türkünün o yıllarda neler çektiğini, nelerden yoksun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Çocukların savaş alanlarında bile kin beslemeden, düşmanlık duymadan kendi dünyalarında oyun oynayarak ne kadar masum olduklarını ortaya koydu.
Babasını bir sedyede görüp koşarak “Baba!, Baba!” demesi ve onun şehit olduğunu anlayınca gözyaşlarına boğulup ağlaması, gururlu gözlerle babasına bakması, tüm izleyenleri üzüntüye boğdu. Gözyaşlarına hakim olamayan izleyiciler Minik Arıcı’yı büyük bir beğeni ile izlediler.
Minik oyuncunun dizideki rolü yıllar önce Kıbrıs’ta çekilen İlker İnanoğlu tarafından oynanan “Küçük Mücahit” adlı filmi hatırlattı.
Çanakkale Ortaokulu’na giden Duha Yalçın Arıcı, “Oyunculuğu çok sevdiğini” belirterek “Bu işi ilerletip daha da geliştirmek” istediğini belirtti. Arıcı, aynı zamanda İskele Belediye Tiyatrosunun şu sıralar provalara başladığı bir oyunda da rol aldı.
Geleceği parlak olan Arıcı’yı kutluyor, kendisine başarılar diliyoruz.
Paylaş

Önceki Haber

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA 1. GELENEKSEL BİSİKLET TURU CUMA GÜNÜ KAPALI MARAŞ’TA YAPILDI

Sonraki Haber

Gazimağusa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 1 =