PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN,  ANNE-BABAYI İSTİSMAR – TALEPKÂR ve ÖFKELİ GENÇLER ADLI YENİ KİTABINDA YETİŞKİN ÇOCUKLARI SORUMLULUKLARIYLA YÜZLEŞTİRİYOR!

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in çarpıcı anlatımıyla kaleme aldığı Anne-Babayı İstismar – Talepkâr ve Öfkeli Gençler adlı yeni kitabı, Epsilon logosuyla raflardaki yerini aldı. Yılların deneyimiyle, geri planda kalmış ve konuşulmaya muhtaç konulara ışık tutan usta yazar, yeni kitabında aile içi ilişkilere ve bunların toplumdaki yansımalarına yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Aile evini bir türlü terk edemeyen, anne-babalarıyla birlikte bir hayat sürmeye devam eden 30 yaş ve üstü yetişkin çocukları sorumluluklarıyla yüzleştiren kitabında Dökmen, ebeveynlere ise “Yetişkin çocuğunuz tarafından istismar edildiğinizin farkında mısınız?” sorusunu soruyor. Önemli metaforların da yer aldığı kitapta, göz ardı edilen gerçekleriyle anne-babanın istismar edilmesi konusu etkili bir anlatımla gün yüzüne çıkıyor.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in Epsilon logosuyla okurlara ulaşan Anne-Babayı İstismar – Talepkâr ve Öfkeli Gençler kitabı, hem anne-babalara hem de onların yetişkin çocuklarına hitap ediyor. Etkileyici anlatımıyla okurlarını düşünmeye ve doğru soruları sormaya yönlendiren Dökmen, yılların tecrübesini bu defa “geçkinaile bireyleri üzerinden aktarıyor. Anne-Babayı İstismar – Talepkâr ve Öfkeli Gençlerde istismar konusunu farklı bir açıdan ele alan deneyimli yazar, aile içi ilişkiler konusunda yok sayılan sorunlara ve bunların toplum üzerindeki yansımalarına değinirken çözüm önerileri de getiriyor.

Erişkin bireylerin, ebeveynleriyle ilişkilerini anlatan kitabın başlığında “öfkeli gençler” dense de Prof. Dr. Üstün Dökmen üniversite çağını bitirmiş, artık eli iş tutabilecek30 yaş ve üstü yetişkin çocuklara seslenerek herkesin bir gün yuvadan uçması gerektiğini anlatıyor. Aile evinden ayrılamayan ve ailelerinin sevgi, saygı ve hatta parasını kendi amaçları doğrultusunda yöneten bireylere kendi üslubunca seslenen Dökmen, bunu yaparken keskin köşelere değinmekten de geri durmuyor. Anne-Babayı İstismar – Talepkâr ve Öfkeli Gençler kitabında istismar söz konusu olduğunda bunu yalnızca ailelerin yapmadığından, çocukların da ailelerini çoğu zaman istismar ettiğinden bahseden usta yazar, bunun kökleşen ve neredeyse gelenekselleşen çıkmazların kaynağı olduğunu da gözler önüne seriyor.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kaleme aldığı Anne-Babayı İstismar – Talepkâr ve Öfkeli Gençler adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ Uluslararası Kariyer Günleri

Sonraki Haber

İLKER SAVAŞKURT’UN İKİNCİ FİLMİ “AKİS”, DÜNYA PRÖMİYERİNİ NEW YORK’TA 16. HARLEM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE GERÇEKLEŞTİRECEK!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − fifteen =