İLKER SAVAŞKURT’UN İKİNCİ FİLMİ “AKİS”, DÜNYA PRÖMİYERİNİ NEW YORK’TA 16. HARLEM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE GERÇEKLEŞTİRECEK!

Yönetmen İlker Savaşkurt’un, ödüllü ilk filmi Damat Koğuşunun ardından yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metraj sinema filmi Akis (Reflection), dünya prömiyerini 7 Mayıs Cuma günü New York’ta düzenlenen 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nde yapacak! Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin, Yasemin Szawlowski, Ali Süreyya Tuncer, İbrahim Aköz, Elit Andaç Çam gibi önemli isimlerin rol aldığı Akis, İngilizce olarak çekilen bir Türk filmi olma özelliği taşırken sıradışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor. İstanbulun turistik açıdan popüler bir noktasında yer alan bir otelde geçen fantezi türündeki film, aynı otelde bir araya gelen farklı milletlerden insanların hikâyesini anlatıyor. Senaryosunu Mehmet Kala’nın kaleme aldığı Akis, dünya prömiyerini gerçekleştireceği festivalde aynı zamanda En İyiYabancı Film Ödülü için yarışacak.

Birçok ödüle layık görülen ilk filmi “Damat Koğuşu”yla adından söz ettiren İlker Savaşkurtikinci uzun metraj sinema filmi Akisi (Reflection), 6-9 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen 16. Harlem Uluslararası Film Festivalinde seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. İlk filmiyle 2017’de aynı festivaldenEn İyi Yabancı Film ödülü kazanan Savaşkurt’un yeni filmi Akis, festivalin Dünya Sineması bölümünde 7 Mayıs Cuma günügerçekleşecek gösterimiyle dünya prömiyerini yapacak. Film, 10 Mayıs’a kadar festivalin internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Mehmet Kala’nın 2012 yılında kaleme aldığı bir tiyatro oyunundan Savaşkurt’un uyarladığı,senaryosuna yine Kala’nın imza attığı Akiste Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin, Yasemin Szawlowski, Ali Süreyya Tuncer, İbrahim Aköz ve Elit Andaç Çam ile birlikte Avrupalı aktörler rol alıyor.

İnsanoğlunu temsilen, farklı milletlerden karakterlerin bir otelde buluştuğu, Türkiyede geçmesine rağmen evrensel bir üsluba ve konuya sahip olduğu için İngilizce olarak çekilen Akis, hikâyesiyle yerelden evrensele doğru geçit kuruyor. Alt metinde 7 ölümcül günaha göndermeler yatan fantezi türündeki filmin başkarakteri Aziz Sodom, söyledikleri yalanlar ve yarattıkları kandırmalarla bir noktada yüzleşmek zorunda kalan insanlar için bir ayna görevi görürken, filmdeki diğer karakterlere adeta erken bir kıyamet yaşatıyor.

İstanbul’da bir otelde tuhaf bir resepsiyonist, günlük mücadeleleriyle boğuşan konuklarını karşılarken, onların koruyucu azizi olduğunu ilan eden gizemli bir adamın gelişinden sonra her şey bir kargaşa ve dehşet ortamına sürüklenir.

Yapımcılığını Hasan Adalı’nın üstlendiği, Amirler Film yapımı Akis, dünya prömiyerini yapacağı 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nin ardından yurt içinde ve yurt dışında festival yolculuğuna devam edecek.

İLKER SAVAŞKURT HAKKINDA

Yönetmen, aktör ve müzisyen. İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon eğitimi aldı.Türkiye’nin birçok yerinde kültür ve müzik organizasyonları yürüttü. 2006’da hayatının bir bölümünü ABD’de geçirmek üzere Texasa yerleşti. ABD dönüşünden sonra sinema kariyerine devam etme kararı aldı. Çeşitli reklam filmleri çekti. Aynı zamanda tiyatro ve kamera önü oyunculuğuna devam etti.

2012 yılında Sulukule Gönüllüleri Derneği projesine katıldı. Sulukule Hiphop Tiyatrosu için “Sahnede İsyan” adlı bir belgesel çekti, bununla birlikte İstanbul Bienali’nde yer aldı. 2015 yılında ilk uzun metraj belgeseli Sürgün Türküleri Yılmaz Güneyi tamamladı. Çekimleri İstanbul ve ağırlıklı olarak Fransa’da gerçekleşen belgesel, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yaptı. İstanbul Film Festivali’nde ve Madrid, Slovenya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde gösterimler yaptı. Damat Koğuşu filmi ile tekrar hapishane konusunu ele alan Savaşkurt, Damat Koğuşu ile uluslararası platformda birçoködüle layık görüldü ve festival sürecinde bulundu. Şu an itibarı ile ikinci uzun metraj filmi Akisin (Reflection) festival yolculuğunu yürütmektedir.

Paylaş

Önceki Haber

PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN,  ANNE-BABAYI İSTİSMAR – TALEPKÂR ve ÖFKELİ GENÇLER ADLI YENİ KİTABINDA YETİŞKİN ÇOCUKLARI SORUMLULUKLARIYLA YÜZLEŞTİRİYOR!

Sonraki Haber

HASTANELERDEKİ YIĞILMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − twelve =