DAÜ BTYO ÖN LİSANS VE TEKNİKERLİK PROGRAMLARI İKİNCİ KEZ ASIIN AKREDİTASYONU ALDI

DAÜ BTYO ÖN LİSANS VE TEKNİKERLİK PROGRAMLARI İKİNCİ KEZ ASIIN AKREDİTASYONU ALDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) akreditasyonlar ile tescillemiş olduğu eğitim ve öğretim kalite ve güvencesinden ödün vermeden Covid-19 sonrası yeni normallere göre şekillenen geleceğe yön verecek mezunlar vermek için çalışmaya devam ediyor. DAÜ BTYO, Bilgisayar Programcılığı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknisyenliği ve Harita ve Kadastro programları ikinci kez ASIIN akreditasyonu alma başarısını gösterdi.

ASIIN (Accreditation Agency for Degree Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics) merkezi Almanya’da bulunan mühendislik, matematik, enformatik ve doğal bilimler alanlarında eğitim veren programları denetleyen uluslararası bir kurumdur. Son yıllarda iş piyasasının giderek daha rekabetçi hale gelmiş olması ile birlikte birçok alanda lisans ve yüksek lisans mezuniyeti sonrası iş bulmanın zorlaşmış olmasına rağmen güncel bilgi ve becerilere sahip kalifiye eleman eksikliği de gittikçe artmaktadır. Bu eksikliği kapatma ve öğrencilerini çalışma hayatına hazır olarak mezun etme misyonuna sahip olan DAÜ BTYO, sektörlerle yakın iş birliği içinde piyasanın nabzını tutarak en güncel bilgileri içerecek şekilde müfredatını güncellemekte ve iş hayatında ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirmeye devam etmektedir. Bunun yanında uluslararası akreditasyonlar ve sertifikasyonlar sayesinde DAÜ BTYO programlarının eğitim olanakları ve yöntemleri, ders içerikleri ve işlenen konuların güncelliği ve uluslararası arenada geçerliliği gibi birçok açıdan dış gözle ve tarafsız bir şekilde incelenmektedir. Bu bağlamda DAÜ BTYO, ASIIN tarafından elektronik ortamda yapılan toplantılar ve evrak trafiği ile denetim sürecini başarıyla geçirmiş ve eğitim ve öğretimdeki kalitesini bir kez daha ispatlamıştır.
Elde edilen başarı ile ilgili duygularını paylaşan DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer, hiçbir koşulda eğitimin ve öğretimin kalitesinden ödün vermeyeceklerini ifade etti. Doç. Dr. Dimililer, “DAÜ, kendi iç denetim mekanizmalarını çalıştırmak dışında BTYO için, KKTC’de YÖDAK, Türkiye’de YÖK, Avrupa’da ise en köklü kuruluşlar olan ASIIN ve FIBAA denetimlerinden geçerek, programlarının güncel içerikli, dünya standartlarına uygun, kaliteli eğitim için düzenlenmiş içeriklere sahip olduğunu güvence altına almaktadır.” ifadelerini kullandı.

DAÜ BTYO, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm Ortadoğu’da ön lisanstan yüksek lisansa kadar tüm programlarını akreditasyonlardan başarı ile geçiren ilk yüksekokul oldu. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri lisans programı ile Bilişim Teknolojileri yüksek lisans programına ASIIN akreditasyonu yanında EuroINF kalite mührü almış olan DAÜ BTYO’nun, bünyesindeki Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının FIBAA ve Bilgisayar Programcılığı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknisyenliği, Harita ve Kadastro programlarının ise ASIIN akreditasyonu bulunmaktadır.

Covid-19 küresel salgını süresince özellikle uzun süreli karantina ve dolaşım kısıtlamalar boyunca işlerin yürütülebilmesi için bilgi ve beceri sahibi kalifiye teknisyenlerin ve ara elemanların öneminin daha çok anlaşıldığını kaydeden Doç. Dr. Dimililer, günümüzde bilişim ve teknolojinin hayatın ayrıştırılamaz bir gereksinimi haline geldiğini ve dolayısı ile bu konularda eğitim alan ve bilgi ile becerisini belgeleyen elemanlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Geleneksel olarak ara eleman diye tanımlanan fakat günümüzdeki önemi de göz önüne alındığında aslında “aranan” elemanların tüm sektörlerin bel kemiği olduğuna değinen Doç. Dr. Dimililer, ayrıca açıklamasında “Tüm sektörlerde bilişim teknolojilerine hakim, güncel bilgi ve beceriye sahip kalifiye ara eleman seviyesinde iş gücü açığı bulunmakta ve bu mesleklerin gelecekte daha da elzem hale geleceği ön görülmektedir. Dolayısı ile geleceğini planlayan ve geleceği yönetmek isteyen gençleri bu konulara eğilmeye davet ediyoruz” ifadelerini de kullandı.

Paylaş

Önceki Haber

YOZCULARIN KÖKENİ VE ÇANGAZA KÖYÜ

Sonraki Haber

İSKELE TİCARET LİSESİ’NİN MEVCUT KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 1 =