Çocukların Hayal Gücü ve Yaratıcılığı AKM’de Hayat Buluyor

Çocukların Hayal Gücü ve Yaratıcılığı AKM’de Hayat Buluyor

Daha fazla içerik ve etkinlik detayı için: basmanvakfi.org
Mevhibe & Mustafa Başkan Vakfı ile BRTK iş birliğinde ve Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün paydaşlığında hayata geçirilen sergi projesi, çocukların sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerini amaçlıyor. Ayhatun Ateşin koordinatörlüğünde düzenlenen ve “Doğanın Büyüsü” temasıyla gerçekleştirilen yarışmada, çocuklara özgünlük, yaratıcılık ve hayal gücü kazandırmak hedeflendi.
Haziran ayı içerisinde Dünya Çocuk Günü kapsamında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) özel bir törenle açılacak sergiye, rekor düzeyde başvuru yapıldı. Toplam 536 resmin katıldığı yarışmada, seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucu 20 çocuk ödüle layık görüldü; 120 eser ise sergilenmeye hak kazandı.
Etkinliğin seçici kurulunda Emel Samioğlu, Mustafa Öztunç, Sevven Küçük, Eser Keçeci, Kemal Behçet Caymaz, Ayhatun Ateşin ve Vakıf Başkanı Pınar Başman Süren yer aldı. Kurul üyeleri, çocukların özgün çizimlerinin ve renkli dünyalarının yansıtıldığı eserleri büyük bir özenle inceledi. Planlanan sayıdan daha fazla eserin sergide yer alması, daha çok çocuğun yüzünü güldürmek ve onların motivasyonunu artırmak amacıyla kararlaştırıldı.
Sergi konsepti kapsamında “Doğanın Büyüsü” teması alt başlıklara ayrılarak çocukların sadece çizim yapmalarının ötesine geçmeleri, doğa ile bağ kuran hayal gücü ürünlerini görsel olarak zenginleştirmeleri teşvik edildi. Naif, sade, yaratıcı ve özgün ifadelerin yer aldığı bu eserler, izleyicilere pozitif bir enerji sunmayı amaçlıyor.
Katılım belgeleri ve ödüller, sergi akşamında çocuklara takdim edilecek. Serginin hazırlıkları AKM’de tamamlanırken, tüm sanatseverleri çocukların bu rengarenk dünyasına eşlik etmeleri için davet ediyoruz.

Etkinlik Tarihi: 2 Haziran Pazartesi
Yer: Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi
Saat: 18.00 (Sergi – Kokteyl – Ödül Töreni)
Katılım: Herkese açık

Paylaş

Önceki Haber

ESİN LEMAN LİSESİ, TÜRKİYE 2.’Sİ

Sonraki Haber

SAPSIZOĞLU: BİR KAMYON KUPAYLA GELDİK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =