DAÜ Mağusa Gravürleri Kitabı Tanıtım Etkinliği ve Söyleşi

DAÜ Mağusa Gravürleri Kitabı Tanıtım Etkinliği ve Söyleşi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yayınevi ve Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü organizasyonunda, sanatseverleri buluşturacak önemli bir etkinlik düzenleniyor. Editörlüğünü Ayhatun Ateşin’in üstlendiği ve yazarlar Doç. Dr. Ege Uluca Tümör, Emin Çizenel, Dr. Okan Dağlı ve Umut Germeç tarafından kaleme alınan “DAÜ Mağusa Gravürleri Kitabı”, 3 Mart 2025 Pazartesi günü saat 18.00’de Lefkoşa Rüstem Kitabevi’nde sanatseverlerle buluşacak.

DAÜ Güzel Sanatlar Kulübü tarafından 2003 yılından bu yana Ayhatun Ateşin’in küratörlüğünde düzenlenen “DAÜ Sanat Buluşmaları”, “DAÜ Gravür Günleri” ve “DAÜ Sanat Üçgeni” gibi etkinlikler, sanata ilgi duyanları ve sanat eğitimi alan öğrencileri usta sanatçılarla bir araya getirerek teknik ve artistik becerilerin paylaşılmasını, deneyim kazanılmasını sağlamaktadır.

Bu etkinlikler kapsamında gerçekleşen kolektif kazı resim (gravür) çalışmaları sonucu sanatçılar tarafından üretilen eserler, “Mağusa Gravürleri” başlığı altında toplanarak önemli bir koleksiyon oluşturuşmuştur. Bu koleksiyonun tanıtımını ve sanatseverlerle buluşmasını sağlayacak olan “DAÜ Mağusa Gravürleri Kitabı”, bölgenin sanatsal ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmayı amaçlamaktadır.

Sanatseverleri, akademisyenleri ve sanat eğitimi alan öğrencileri bir araya getirecek olan bu özel etkinliğe tüm sanat dostları davetlidir.

Neden Kazı resim diğer bir deyişle Gravür?

Ayhatun Ateşin; DAÜ Güzel Sanatlar Kulubü olarak, sanata ilgi duyanlar ve Sanat eğitimi alan öğrencilerin, alanlarında isim yapmış usta sanatçılar ile buluşarak onların teknik ve artistik becerilerini, deneyimlerini gözleyebilmelerine, deneyim kazanmalarına olanak tanımak , sanatçıları bir araya getirerek, bir arada üretmelerini sağlamak önemli bir amaç olmuştur. Hayatlarında sanatla buluşmayan kişilerin sanat adına bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlayarak, sanat adına farkındalık yaratmak ve sanata bir nebze dikkat çekmek de hedeflerimiz arasında olmuştur. Sanatın düşünsel-entelektüel alt yapısını, hayatın-gerçekliğinin sanata nasıl dönüştürüleceğini göstermek-sorgulamak farkındalık oluşturmak istedik.

… Resmin ve heykelin dışında kendi kuralları olan, sanatsal yapısıyla çalışanın el becerisi ve sanat kültürünü geliştirmesi yanında, hem resme.Öğrenci bir bilen hocayla denerken öğrenecek , sorgulayacak ve yardım alacak. Sanatçı eğitmen de aynı şekilde. Gravürün çoğaltılabilir olması demokratik yanı ve daha çok üretilmesiyle paylaşımını artırması ayrı bir boyut.

Paylaş

Önceki Haber

Zara nın yeni yüzü Asya Balık

Sonraki Haber

DAÜ ÖĞRENCİLERİNDEN “BAHÇEDEN SOFRAYA” PROJESİ: ÖZEL EĞİTİMDE DOĞA VE TARIMIN GÜCÜ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + twelve =