DAÜ’DE “KIBRIS TÜRK BASININDA 19 MAYIS COŞKUSU” KONULU SERGİ VE MÜZİK DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DAÜ’DE “KIBRIS TÜRK BASININDA 19 MAYIS COŞKUSU” KONULU SERGİ VE MÜZİK DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ ATAUM) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Kıbrıs Türk Basınında 19 Mayıs Coşkusu” konulu sergi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü, saat 10:00’da, Rektörlük Binası girişinde açılışı gerçekleştirilen sergiye DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Tanıtım ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztüren, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, bölüm başkanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleştirilen açılışta konuşan DAÜ ATAUM Öğretim Görevlisi Dr. Devran Kaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan herkese hoş geldiniz dedi. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile ilgili bilgiler veren Dr. Kaya, sergi hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Kaya konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmetle andıklarını belirterek, geleceğe ışık tutan gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığını vurguladı.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman M. Karatepe gerçekleştirdiği konuşmasında 19 Mayıs tarihinin esaretten özgürlüğe, bağımsızlığa giden önemli bir tarih olarak karşımıza çıktığını belirterek, söz konusu tarihte milli mücadele fitilinin yakıldığının altını çizdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere emanet edilen bir bayram olarak nitelendirdiğini belirten Prof. Dr. Karatepe, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere ve çocuklara verdiği önemin sadece bayramlarla değil verdiği mesajlarda da açık olduğunun altın çizdi. Prof. Dr. Karatepe, bugün gençlerin özgürlük içinde yaşamasını yıllar önce atalarımızın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği mücadeleye borçlu olduğunu belirterek, gençlere bu günlerin değerini bilmelerini tavsiye etti. Atatürk’ün nutuklarında ve verilen mesajlarında önemli bilgilerin yer aldığını aktaran Prof. Dr. Karatepe, mesajları iyi anlamanın son derece önemli olduğunu aktardı. Prof. Dr. Karatepe konuşmasının sonunda tüm gençlerin bayramını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi eşliğinde Rektörlük Binası girişinde açılan sergi ziyaret edildi.

Paylaş

Önceki Haber

KKTC MÜSİAD Azarbaycan da idi

Sonraki Haber

BAŞKAN YUCA’DAN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 10 =