Ayhatun Atesin latviyada her yil duzenlenen Daugavpils 12.Seramik Labaratuvarindaki Uluslararasi Seramik Sempozyumuna katildi.

Ayhatun Atesin latviyada her yil duzenlenen Daugavpils 12.Seramik Labaratuvarindaki Uluslararasi Seramik Sempozyumuna katildi.



Ayhatun Atesin latviyada her yil duzenlenen 12.Seramik Labaratuvarindaki Uluslararasi Seramik Sempozyumuna katilmak için adadan ayrıldı.
1-18 Mayıs tarihleri arasında Daugavpils, yerli ve yabancı sanatçıları canlı bir yaratıcılık ve paylaşım atmosferinde ağırlayan uluslararası bir sempozyum olan 12. Seramik Laboratuvarı’na ev sahipliği yaparak seramik sanatı dünyasının merkezine yerleşiyor.
Günümüzde seramik geniş bir şemsiye kavram haline gelmiş olsa da, araçsal anlamda hala öncelikle kil ile ilişkilendirilmektedir. Farklı dillerde ve geleneklerde ‘kil’, porselenden taşçömleğe ve daha pek çok seramik malzeme için kullanılan bir terimdir. Günümüzde seramik, çömlekçilik, tasarım, heykel ve ötesindeki disiplinleri kapsamaktadır. Sempozyum bağlamında, seramiği kendilerine malzeme olarak seçmiş sanatçıları bir araya getiriyor.
Bu yılki sempozyum ekibinde Robert Buček (Çekya), Ilona Romule (Letonya), Otar Vepkhvadze (Gürcistan), Rima Leipuvienė (Litvanya), Srinia Chowdhury (Hindistan), Diāna Boitmane (Letonya), Lilija Zeiļa (Letonya) yer alıyor, Una Gura (Letonya), Ilona Abdulajeva (Letonya), Nellija Dzalba (Letonya), Kristīne Nicmane (Letonya), Ayhatun Ateşin (KKTC, Kaan Canduran (Türkiye), Alicja Buławka-Fankidejska (Polonya) ve Dmitrij Buławka-Fankidejski (Polonya).

Sempozyum programı, katılımcılara seramik stüdyolarında bireysel yaratıcı çalışmalar için zaman ve alan sunan, ustalık sınıfları, konferanslar ve sergi açılışları gibi çok sayıda kamusal etkinlikle harmanlanmış zengin bir etkinlik karışımıdır.
image9.jpegimage1.jpegimage8.jpegimage3.jpegimage4.jpegimage5.jpegimage6.jpegimage7.jpeg

Paylaş

Önceki Haber

Dr Hamit Soyel Gazi Mağusa nın Londara daki gururu

Sonraki Haber

Ediz Hun GAÜ de idi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =