Çanakkale şehitlerini anma töreni

Belge (4) (13).docx

1/3
Çanakkale şehitleri Törenle anıldı 18.03.24
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Gazimağusa Çanakkale Şehitliği’nde tören düzenlendi.
Törene askeri ve sivil erkanın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da katılarak konuşma yaptı.
Törende ilk olarak protokol sırasına göre şehitliğe çelenkler konuldu.
Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğretmeni Emine Tosunoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak, Çanakkale Zaferinin tüm dünyaya örnek olan büyük ve şanlı bir zafer olduğunu dile getirdi.

Bu şanlı zaferin kolay elde edilmediğini vurgulayan Tosunoğlu, kazanılan zaferle Türk milletinin Anadolu’daki varlığının güvence altına alındığını kaydetti.
Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencisi Esmanur Kayran’ın “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” isimli şiiri okumasının ardından, Gazimağusa Merkez Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Avşar Yücel konuşmasını gerçekleştirdi.
Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Yücel, 18 Martın aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferinin de yıl dönümü olduğunun altını çizdi.
Türkiye Cumhuriyet’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konusmasında,“Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü ve aziz şehitleri anmak için toplanmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Feyzioğlu, Birinci Dünya Savaşı’nda İngilizler tarafından Süveyş Kanalında ve Çanakkale cephelerinde esir edilen Türk askerlerinden bazılarının Maĝusa’daki Karakol Esir Kampına getirildiğini hatırlattı.

Çanakkale Zaferi’nin askerlerin karşılıklı siperlerin 8 metreye kadar düştüğü çatışmalar esnasında şehit düştüğünü anlatan Feyzioğlu, buna rağmen siperde bekleyen askerlerin hiçbir tereddüt etmeden şehit olduklarını ifade etti.
Mustafa Kemal Atatürk’e göre Çanakkale Zaferi’nin askerlerin sahip olduğu yüksek ruh sayesinde kazanıldığını dile getiren Feyzioğlu, vatan uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitleri, merhum liderler Dr. Fazil Küçuk ve Rauf Raif Denktaş’ı da saygı ve minnetle andı.
Konuşmaların ardından şehitliğe çiçek bırakıldi

Paylaş

Önceki Haber

Çağdaşlar dan kadın Lara plaket

Sonraki Haber

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YILDÖNÜMÜNDE, ŞEHİTLER, İSKELE’DE TÖRENLE ANILDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − eight =