Beran Bertuğ son yolculuğuna uğurladı

Beran Bertuğ son yolculuğuna uğurladı 08.12.23
Kktc’nın ve Gazimağusa’nın ilk kadın kaymakamı Beran Bertuğ bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Merhum Beran Bertuğ için uzun yıllar görev yaptığı Namık Kemal Lisesi ardından da Gazimağusa Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk kadın kaymakamı olan Beran Bertuğ gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Betu için ilk tören uzun yıllar öğretmenlik ve müdür muavinliği görevini yürüttüğü Namık Kemal Lisesi önünde düzenlendi.
Saygı duruşu ve ardından merhumun özgeçmişinin okunmasıyla başlayan buradaki törende ilk konuşmayı çocukluk arkadaşı ve meslektaşı Serap Akalınar yaptı.
Konuşmakta güçlük çeken Akalınar, merhumun çok iyi bir anne, öğretmen ve arkadaş olduğunu anlattı.
Okul öğretmenlerinden Güliz Kansoy, Aygül Köklüoğlu ve Nuri Tabakçı da tüm eğitim camiasının çok üzgün olduğunu dile getirerek merhum Bertu’nun birçok kişinin hayatına dokunduğunu ve geleceklerini olumlu yönde şekillendirdiğini anlattılar.
Merhume Bertuğ’nun kızı okul öğretmenlerinden Özge Bertuğ Saygıner de annesinin hem öğretmenlik hem de kaymakamlık hayatında herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet vermeye çalıştığını söyleyerek, annesinin birçok kadına örnek teşkil edecek bir profil çizdiğini belirtti.
Okul Müdürü Aliye Sallakoğulları da çok üzgün olduğunu kaydederek merhuma Allahtan rahmet yaslı ailesi ve sevenlerine de başsağlığı diledi.
Merhume Bertuğ için daha sonra görev yaptığı Gazimağusa Kaymakamlığı önünde bir tören tüzenlendi.
Buradaki tören saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.
Gazimağusa emekli Kaymakam Muavinlerinden Mehmet Nurettin ve kaymakamlık çalışanlarından Yücel Okur törende yaptıkları konuşmada merhum Bertuğ’nun çok yardımsever biri olduğuna işaret ederek Bertuğ’nun herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet vermeye çalıştığını aktardılar.
Gazimağusa Eski Kaymakamlarından Dürdane Acu da merhume Bertuğ’nun kendisinden sonra kadın kaymakamların yolunu açtığını ve kadınlara çok güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.
Gazimağusa Eski Kaymakamlarından Gazi Mağusa MV Şifa Çolakoğlu da merhum ile anne kız gibi sohbet etme fırsatı bulduğunu anlatarak merhume Bertuğ’nun kendisine “hukuk ve adalet senin kalbindedir, her zaman vicdanını dinle” yönünde tavsiyelerde bulunduğunu aktardı.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da konuşmasında merhum Beran Bertuğ’nun ülkenin ilk kadın kaymakamı olduğunu söyleyerek, merhuma Allahtan rahmet yaslı ailesine de başsağlığı diledi.
Uluçaylı, Merhume Bertuğ’nun kaymakam olmasında emeği olan Meral Eroğlu’yu anmadan geçemeyeceğini sözlerine ekledi.
Kaymakamlık ilçe Müfettişi Aynur Kirişoğlu da merhumenin her daim adaletli ve toplumun refahı için çalıştığını aktardı.
Konuşmaların ardından Beran Bertug’nun naaşı Lala Mustafa Paşa Camisinde kılınan öğle namazının ardından Gazimağusa kabristanlığına defnedildi.

Paylaş

Önceki Haber

I. ULUSAL DOĞU AKDENİZ BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ DAÜ’DE BAŞLADI

Sonraki Haber

DAÜ’NÜN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİNDEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 12 =