KKTC 40.yıl marşı yarışması

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI
TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI
KÜLTÜR DAİRESİ
13 Kasım, 2023
BASIN BİLDİRİSİ
• “KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması” sonucunda seçilen Mehmet Külçer’in ‘KKTC 40. Yıl Marşı Şiiri’ KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Şefi Bando Binbaşı Murat Menket tarafından bestelendi
• KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür Dairesi organizasyonu ile düzenlenen “KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması” sonucunda bestelenen KKTC 40. Yıl Marşı ilk kez 15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu’nda kamuoyuna sunulacak
KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi organizasyonu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithafen düzenlenen “KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması” sonucunda, bestelenmeye layık bulunan Mehmet Külçer’in şiiri KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Şefi Bando Binbaşı Murat Menket tarafından bestelendi.
Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, sözleri 1983 yılında Gazimağusa’da doğan ve 2001 yılında Milli Savunma Üniversitesi Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan Mehmet Külçer’e, bestesi ise 1988 yılında Lefkoşa’da doğan ve 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünden mezun olan Murat Menket’e ait “KKTC 40. Yıl Marşı” ilk kez 15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu’nda kamuoyuna sunuluyor.
“KKTC 40. Yıl Marşı”, KKTC’nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, 15 Kasım 2023 Çarşamba günü, saat 19.00’da, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda halka açık olarak düzenlenecek resepsiyonda kamuoyu ile ilk kez buluşturulacak.
Marş, 15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, Mehmet Külçer’in sunumuyla ilk kez şiir olarak paylaşılmasının ardından, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu tarafından seslendirilecek.

Paylaş

Önceki Haber

ZAFER Anıtı / BÜYÜK ÖZGÜRLÜK ANITI’NIN RESTORASYONU GÜNDEMDE

Sonraki Haber

DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN KILIÇ CUMHURİYET’İN 40’INCI YILINI KUTLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + four =