TÖRE, DAÜ de düzenlenen CUMHURİYET 100 YAŞINDA KONULU PANELE KATILDI

TÖRE, DAÜ deki

CUMHURİYET 100 YAŞINDA KONULU PANELE KATILDI
Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi ile DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü iş birliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen “Cumhuriyet 100 Yaşında” konulu panelin açılışına katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı için büyük heyecan duyduklarını, bir başka heyecanı da 15 Kasım’da KKTC’nin kuruluşunun 40.yıl dönümü için yaşadıklarını söyledi.
Anadolu ve Kıbrıs Türklerin sahip oldukları toprakları şehitlerin armağan ettiğini ifade eden Töre, bu topraklara asla el sürdürülmeyeceğini kaydetti.
Töre, yeni nesle bırakılacak en büyük emanetin Cumhuriyet olduğuna işaret ederek ona sımsıkı sarılmak gerektiğini söyledi.
Başkan Töre konuşmasının ardından Panele konuşmacı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı (E) Orgeneral İlker Başbuğ ile ünlü Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf , içerisinde özlü sözlerinin de olduğu portre çerçevesini hediye etti.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İLE ADA KENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sonraki Haber

“Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 2 =