DAÜ 13. SANAT BULUŞMASI 13 SANATÇI / 13 ATÖLYE

o








 DAÜ 13. SANAT BULUŞMASI
13 SANATÇI / 13 ATÖLYE

8/9 Haziran

Kuratorlugu Ayhatun Atesin tarafindan gerceklesen atolyelere katilan sanatcilar

KUBRA GUVEN / ESER KEÇECİ / KEMAL BEHÇET CAYMAZ / VEDİA OKUTAN / MİNE OKUR / RAİF KIZIL / GÖKHAN OKUR / SELCUK YALOVALI / ROYA ALAGHEBAND/ /OMID KALANDAR/ MUHAMMED ALİ DERE / MERT YUSUF ÖZLÜK/

Organize; DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü- Güzel Sanatlar Kulubü

Atölye Çalışmaları ; Resim-Baski-Gravur-Kagit yapimi- Kinstugi- Heykel- Emboss teknigi- Papercrete- Ebru-Seramik- Raku- Obrava -Latkoz Pisirim

Yer; Yasin Düşüner Stadyumu-Sanat Atölyesi

DAU ,Farklı disiplinlerde çalışan sanatçıları biraraya getirerek,birarada üretmelerini sağlamayui hedefledi. Ve üretirken aynı zamanda katılımcılara öğretimde sağlayarak belkide hayatlarında sanatla buluşmayan kişilerin sanat adına bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlayarak, genis kitleleri misafir etmeye basladi.
icinde bulunduğumuz günlerde; Depremlerin yol açtığı felaket, hiç bitmeyecekmiş gibi. Tanık olduğumuz yıkımın sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek ve sürdürebilir destek mekanizmaları oluşturmak için bir refleks olarak yeniden açık atölyelerle sanatla dayanışmayı konuşmak istedik. Katılımcılar, açık atölyelerden oluşan sanat buluşmasında, sanat bilgisi ile sanat düşüncesinin nasıl bir araya getirileceğini uygulayarak öğrenirken, bir yandan da üretmeye devam etti.
Cok sayida katilimci ,Acılara sanatla tutundu.
Deniz Iscioglu atolyeleri ziyaret etti.

Ayhatun Atesin, Küratör;

Güzel Sanatlar Kulubü olarak, her bir bireyin toplumsal sorunlara olan farkındalığını ve duyarlılığını artırma yolunun, sanatsal interaktif etkinliklerle olabileceğine inanmaktayız. Kültür /Sanatın herhangi bir dalıyla iştigal eden bireylerin sosyal risklerden uzak durabileceği gibi, bir bilen- rehber hoca ile deneyip öğrenirken daha duyarlı bir yapıya sahip olarak yaşama mana ve anlam yükleme yetisi kazanabilecektir.

Her bireyin sorunları, bedensel/ fiziksel veya zihinsel,sanatın düşünsel entellektüel alt yapısı ile birleştiğinde, hayatın gerçekliğinin sanata nasıl dönüştürüleceği görülüp, zihinde sorgulama başlayacak ve bireyin toplumsal sorunlara farkındalığı kaçınılmaz olacaktır.

İçinde bulunduğumuz günlerde; Depremlerin yol açtığı felaket, hiç bitmeyecekmiş gibi. Tanık olduğumuz yıkımın sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek ve sürdürebilir destek mekanizmaları oluşturmak için bir refleks olarak yeniden açık atölyelerle sanatla dayanışmayı konuşmak istedik. Katılımcılar, açık atölyelerden oluşan sanat buluşmasında, sanat bilgisi ile sanat düşüncesinin nasıl bir araya getirileceğini uygulayarak öğrenirken, bir yandan da üretmeye devam etmekte.

Acılara sanatla tutunmak…

“Where focus goes energy flows” bu yüzden odağınızı üzüntülerden travmalardan uzaklaştırın. Kendinize oyalanacak neşeli şeyler bulun ki enerjiniz oraya aksın ve neşeyi büyütsün, denir.image0.jpegimage1.jpegimage2.jpegimage3.jpegimage4.jpegimage6.jpegimage10.jpegimage11.jpegimage12.jpegimage13.jpegimage17.jpegimage22.jpegj

Paylaş

Önceki Haber

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU, EZGİLERİYLE MARMARİS’İN KALBİNDE İZ BIRAKTI!

Sonraki Haber

DAÜ, GENEL GÜVENLİK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN PERSONELİNE SERTİFİKALARINI TAKDİM ETTİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 11 =