Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Adayı Ali Başman, adaylık başvurusunu yaptı.

31.5.2023
Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Adayı Ali Başman, adaylık başvurusunu yaptı.


Başman: KKTC sevdalısı olarak, bu memleket bizim düşüncesiyle yola çıktık
Üstel: Ali Başman’la daha güçlü geliyoruz, farkla geliyoruz
Ali Başman, UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, Meclis Başkanı Zorlu Töre, bakanlar, milletvekilleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, örgüt başkanları, Parti meclisi üyeleri ve parti gönüllülerinin oluşturduğu geniş bir kalabalıkla önce Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulundu
Ardından, Sarayönü’nde turuncu atkılar ve bayraklarla toplanan UBP Grubu ve Ali Başman, YSK’ya resmi başvuruda bulundu.
Üstel ve Başman, UBP’lilerin alkışlarıyla başvurusunu yaptı.
Medya kanalları Ali Başman’ın başvurusunu canlı aktardı.
Ardından basına mesajlar verildi.
UBP Milletvekili Adayı Ali Başman, başvurusunun hayırlı olmasını diledi ve “KKTC sevdalısı olarak, bu memleket bizim düşüncesiyle yola çıktık” dedi.
Başman, “25 Haziran’da halkımız bize bu görevi biz vermesi halinde, diğer milletvekili arkadaşlarımızla çok güzel işlere imza atabileceğiz” diye ekledi.
Bilgi ve birikimini siyasetle harmanlayıp devleti ve halkı için kullanmak istediğini vurgulayan Başman, “Tek amacım, arkadaşlarımızla birlikte devletime faydalı olmak. Daha güçlü bir şekilde sandıktan çıkalım. Ülkemiz için kolları sıvayalım” şeklinde konuştu
UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel , çok değerli bir kardeşleri olan Ali Başman’ın adaylığının ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Üstel, “ Şimdi artık UBP olarak başarıyı sağlamak için çalışacağız. Ama bu kez sadece seçimi kazanmak yetmez, farkla kazanmak için yetkili kurullarımızla istişarelerimizi artırdık” dedi.
Ülkenin istikrara susadığını vurgulayan Üstel, Ali Başman’ın seçimi kazanmasının sadece UBP’nin başarısına değil, ülkenin istikrara kavuşmasına da yol açacak önemli bir adım olduğunu söyledi.
Ülkenin ihtiyacı olan acil yasaları tek tek hayata geçirdiklerini belirten Üstel, belediye reformu, elektrikte atılan adımlar ve öğretmenler yasasını buna örnek gösterdi.
Üstel, “ Biz laf üretmiyoruz, çalışıyoruz, çalışacağız, ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz” dedi.
Üstel, “ Yerel seçimden başarı ile çıktık. Şimdi de ara seçimden başarı ile çıkacağız. Ama farkla çıkmak istiyoruz. Daha da güçlü çıkmak istiyoruz. İstikrar için seçimler çok önemli. 25 Haziran’da Ali Başman’ın seçilmesiyle daha da güçleneceğiz. O nedenle Halkımız sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı, iradesini sandığa güçlü bir şekilde yansıtmalı” dedi.

Paylaş

Önceki Haber

Ali Başman Gazi Mağusa da idi

Sonraki Haber

İnci Mercan inciraltı nda coştu costurdu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 7 =