ŞAMPİYON MELEKLER AMFİSİ DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE TÖRENLE AÇILDI

ŞAMPİYON MELEKLER AMFİSİ DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE TÖRENLE AÇILDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Şampiyon Melekler Amfisi’nin açılışı, 26 Mayıs 2023 Cuma, saat 09:30’da, törenle gerçekleşti. Törene; CTP Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ile Dernek Üyeleri, fakülte dekanları, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

“Şampiyon Meleklerimizin Anısını Umut Dolu Projelerle Yaşatacağız”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Şair Muhyiddin Abdal’ın “İnsan İnsan” şiirini okuyarak başladığı konuşmasında, “Biz 6 Şubat’ta evlatlarımızı, kardeşlerimizi, anne babalarımızı, gelecekte umut dolu hayalleri olan gençlerimizi kaybettik ve biz o günden sonra yaşama sevincimizi de kaybettik” dedi. Prof. Dr. Malkoç, sözlerini “Onların anısını umut dolu projelerle yaşatmak tek amacımız olacak. Bugün içerisinde bulunduğumuz amfiye evlatlarımızın, şampiyonlarımızın ismini vererek onların her daim yaşamasını sağlamayı amaçladık. Sizleri asla unutmayacağız. Adalet yerini buluncaya kadar da İsias ortak davamız olacak” şeklinde tamamladı.

“Şampiyonlar Ölmez”
Törende konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, “Biz dernek ve aileler olarak adalet arayışı, meleklerimizin adını umut dolu projelerde yaşatmak ve başka çocukların hayatlarına dokunmak için buradayız artık. Bir ilim ve bilim yuvasında, DAÜ’de, meleklerimizin adının sonsuza dek yaşayacağını bilmek bizler için önemli. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velilerimizi cehalet ve rant sonucu kaybettik. Ama onların anısıyla beraber binlerce genç okuyup bu cehalete son verecekler. Başka çocuklar, başka insanlar ölmeyecek. Bu ince düşüncesi için DAÜ yetkililerine ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne çok teşekkür ederiz. İsias ortak davamız. Şampiyonlar ölmez” diye konuştu.

“İsias Ortak Davamız”
Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün adaletin sağlanması için elinden gelen her türlü çabayı ilk günden itibaren göstermekte olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ Mühendislik Fakültesi’nin gerek teknik düzeyde değerlendirmeler ve raporlarla ilgili yapacağı, gerekse de DAÜ mezunlarının oluşturmuş olduğu takımlar ile adaletin sağlanması ve sorumsuzca davranıp yavrularımızın hayatlarını kaybetmelerine yol açan herkesin sonuna kadar en ağır cezalara çarptırılması için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti. DAÜ’de Şampiyon Melekler’in isimlerinin daima yaşatılacağını belirten Prof. Dr. Hocanın, sözlerini “İsias ortak davamız. DAÜ her zaman takipçisi olacak” diye sonlandırdı.

Törende konuşan DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, bu ateşin tüm ülkeyi yaktığını ifade ederek, bundan sonra yapılabilecek en güzel şeyin onların hatıralarını, isimlerini yaşatmak ve gençlere onlar vasıtasıyla yeni imkanlar yaratmak olduğunu kaydetti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin kısa sürede çok güzel işlere imza attığını belirten Dr. Özcenk, DAÜ’de Şampiyon Melekler’in anısını yaşatmak için pek çok etkinlik yapıldığını ve “Şampiyon Melekler Amfisi”nin de onların isimlerinin ve anılarının yaşatılması için atılmış olan değerli bir adım olduğunu ifade etti. Dr. Özcenk, sözlerini “Bugünden itibaren öğrencilerimiz Şampiyon Melekler Amfisi’nde derslere ve çeşitli etkinliklere katılarak merhum sporcularımızın anılarını ve isimlerini yaşatacaklardır” diyerek sonlandırdı.

Kermes Düzenlendi
Törenin ardından, saat 12:00’de, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde kermes düzenlendi. Kermese DAÜ’lülerin ve halkın ilgisi yoğun oldu. Kermesten elde edilen gelir, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne aktarılacak.

Paylaş

Önceki Haber

Yonpaş Dumlupınar ile Omonoia 29M’den iki toplumlu proje!

Sonraki Haber

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + 7 =