10. DAÜ ULUSLARARASI TASARIM HAFTASI TAMAMLANDI

10. DAÜ ULUSLARARASI TASARIM HAFTASI TAMAMLANDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın 10’uncusu, bu yıl 17-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında iki paralel odakta; DAÜ Mimarlık Fakültesi (Kampüste) ve Gazimağusa Suriçi’nde (Kentte) düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, 10. Uluslararası Tasarım Haftası açılışına katılan herkese hoş geldiniz diyerek bu yılki tasarım haftasının “Birlikte-Yarat!” teması ile gerçekleştirileceğinin altını çizdi. “Birlikte-Yarat!” temasısının pandemi, deprem ve ekonomik kriz sonrasında yaşanan acıların bitmesini temenni ederek ortaya çıktığını ve devam etmek, adım atmak ve iş birliği yapabilmek adına önemli olduğunu vurguladı. “Birlikte-Yarat!” temasısın daha iyi bir gelecek için atım atmamızı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Atun, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası programının önemli etkinliklerle dolu olduğunu belirterek etkinliklerin hem kampüste hem de Gazimağusa Suriçi’nde gerçekleşecek olmasının önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından Abdi Güzer moderatörlüğünde Ece Yalım, Salih Küçüktuna ve Yeşim Kozanlı tarafından “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” söyleşisi gerçekleştirildi. Ardından saat 14:00’te, Nestorian Kilisesi’nde, sanatçı Linda Parr’ın “Perec-Calvino Postcards” sergi açılışı ile birlikte 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası devam etti. Gazimağusa Suriçi’nde saat 16:00’dan itibaren orff, gitar ve koro performansları gerçekleştirildi. Tasarım Haftası’nın ilk günü Gazimağusa Suriçi’nde Nestoryan Kilisesi’nde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

KTMMOB İş Birliği İle Deprem Odağında Panel Düzenlendi
10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın ikinci günü olan 18 Mayıs 2023 Perşembe günü Deprem ile ilgili çalıştay düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Söz konusu çalıştay hükümet, ilgili daireler, belediyeler, akademisyenler ve sektör temsilcileri gibi çeşitli kesimlerden katılımcılarla birlikte DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Tasarım Haftası, saat 18:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda Beyrut’un sıra dışı ve vizyoner mimarı Bernard Khoury “Bernard Khoury Mimarlıkla Yeniden Yarat” konulu sunum gerçekleştirdi. Öte yandan saat 19:30’da Nestoryan Kilisesi’nde Lefkoşa Belediyesi Korosu müzik performansı gerçekleştirdi. 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası, Nestoryan Kilisesi’nde saat 20:00’de düzenlenen kapanış kokteylinin ardından sona erdi.

Paylaş

Önceki Haber

19 Mayıs 2023, MAGEM MARAŞ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA Velesbit GEZİSİ DÜZENLEDİ

Sonraki Haber

Cicioğlu na plaket

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − fourteen =