DAÜ’DE BİTEK PROJESİ KAPSAMINDA SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

24 Nisan 2023
DAÜ’DE BİTEK PROJESİ KAPSAMINDA SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) ile Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) iş birliğinde “Bilişim ve Teknolojide Kız Çocukları (BİTEK) Projesi” kapsamında “Geleceğimi Bilişimde Görüyorum” teması ile liselerde eğitim gören kız çocuklarına yönelik seminer düzenlenecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan söz konusu etkinlik 27 Nisan 2023 Perşembe günü, 09:30 – 11:30 saatleri arasında Aktivite Merkezi’nde yer alacak. Seminerde Vodafone Türkiye Büyük Veri ve Yapay Zeka Birimi Yöneticisi Şeniz Gayde Ayata öğrenciler ile bir araya gelip “Kıbrıslı Bir Kadın Mühendisin Yapay Zeka Liderliğine Uzanan Yolculuğu: Şeniz Gayde Ayata” konulu sunum gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlik 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler anısına organize edilmiştir.

Bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çalışan kadın sayısının artırılması için Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından 2011 yılından itibaren her yıl Nisan ayının dördüncü Perşembe gününde kutlanan “Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü” (International Girls in ICT Day) kapsamında yapılacak olan seminere ülke genelindeki liselerden, 10-11-12’nci sınıflardan kız öğrenciler katılacak.

Kız çocuklarını bilişim ve teknoloji alanlarında eğitim görmeye ve teknoloji kariyeri için sektöre atılmaya teşvik etme hedefi ile gerçekleştirilecek olan seminerde bilişim ve iletişim sektöründeki kariyer olanakları ve sektördeki gelişmeler üzerinde durulacak. Cinsiyetler arasındaki dijital açığın kapatılması, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin anlamlı bir parçasıdır. BİTEK projesi kapsamında geleceğin bilişim ve teknoloji üzerine şekillendiği gerçeğinden yola çıkarak, yeni neslin kızlarının bilişim ve teknoloji alanlarına hâkim olarak yetişmeleri ve bu alanlara yönelmelerini sağlamak amaçlanıyor. BİTEK projesinin en önemli amacı özellikle meslek seçimi aşamasındaki kız çocuklarının bilgilendirilmesi, konu ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve bu mesleklere yönlendirilmeleridir.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ 27. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI YAPILDI

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Long Beach Medical Center’in Açılış törenine katıldı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =