Meleklerimiz için yapılan bağışlar devam ediyor.İsmet Besim ailesinden onbin stg

Meleklerimiz icin yapilan bagislar devam ediyor.

Gerek ülkemizde, gerekse yurt dışında yaşayan Gazi Mağusalılar, Gazi Mağusanın yasını paylaşırken, meleklerin unutulmaması, anılarının yaşatılması, ve sonsuza kadar hatırlanmaları için üretilen projelerin hayata geçirilmesi için bağış yapmaya devam ediyor.

Bunlara bir de Gazi Mağusa’nın eski Kaymakamlarından merhum İsmet Besim ve ailesinin £10,000’lik bağışı eklenmiştir.

Ismet Besim Lefkoşa’da büyümüş ve Planlama ve İnşaat Dairesi müdürlüğü görevi ile Gazi Mağusa’ya 1956 yılında gelmişti. Daha sonra Gazi Mağusa Kaza Idare Amirliğine atanmış, 1974 Barış Harekatından sonra da Gazi Mağusa Kaymakamı olarak görev yapmiş, ve yıllarca savaş dönemi ve sonrası Gazi Mağusa ve Kazasının sorunları ile uğraşmıştı. İsmet Besim vefat ettigi 2000 yılına kadar Gazi Mağusa’da yaşamış ve burayı memleketi yapmıştı.

Köklü bir Lefkoşalı aileden gelen eşi Mes’ude İsmet Besim de Gazi Mağusa’yı benimseyip sevmiş ve geçtiğimiz yıl vefatına dek Mağusa’da yaşamıştı.

Ismet Besim çiftinin dört çocuğu eğitimlerini Gazi Mağusa’nın tanınmış okullarında (Pertevpaşa, Gazi, Canbulat) yapıp Namık Kemal Lisesinden mezun oldular. İkisi Londra’da yaşantılarına devam ederken diğer ikisi de Gazi Mağusa’da yaşamlarını sürdürmektedirler.

Türkiye’de meydana gelen depremin Gazi Mağusa’mızda bıraktığı korkunç acı tüm Gazi Mağusalılar gibi İsmet Besim ailesini de derinden üzmüştür.

Masum öğrenciler, öğretmenler ve velilerinin bir müteahhitin menfaat, hırs ve ihmalkarlıkları yüzünden, hayatlarının en güzel döneminde, yaşadıkları son, kolay hazmedilebilen bir durum değildir.

İsmet Besim ailesi, Meleklerimizin anılarının yaşatılması için, herkes gibi, üzerlerine düşen görevi üstlenmeyi kabul ettiler. İsmet Besim ailesi olarak bu görevde yer almak, katkıda bulunmak ve sayın Gazi Mağusa belediye başkanı Süleyman Uluçay ve Melekler Derneği önderliğinde, acılı aile bireyleriyle de neler yapılabileceğini görüşüp bir yol çizmeyi planladılar.

Yapılan bağış Meleklerimizi geri getirmeyecekler ama onların anılarının yaşatılmasına katkı koyacaktır.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ hukuk fakültesi yapay zeka ve kişisel veri semineri

Sonraki Haber

DAÜ’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − six =