DAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA PROF. DR. HALA MOHTASEB’İ KONUK ETTİ

26 Ocak 2023
DAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA PROF. DR. HALA MOHTASEB’İ KONUK ETTİ


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından fakülte ve yüksekokullarla iş birliği içerisinde her yıl organize edilen 11’inci Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında Eczacılık Fakültesi tarafından seminer gerçekleştirildi. Söz konusu seminerde Lübnan Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde Hücre Biyolojisi profesörü olarak görev alan Prof. Dr. Hala Mohtaseb öğrenciler ile bir araya geldi.
Prof. Dr. Mohtaseb seminerde “Investigating Novel Therapeutics in 2D and 3D Cancer Models: Challenges for Clinical Translation” (İki ve Üç Boyutlu Kanser Modellerinde Yeni Tedavi Edici Ajanların Araştırılması: Kliniğe Aktarımda Yaşanan Sorunlar) konulu sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mohtaseb, kendi çalışmalarından da örnekler vererek kanser alanında yapılan araştırmaların kliniğe uygulanmasında yaşanan zorluklardan bahsetti. Seminer sonrası, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar tarafından Prof. Dr. Mohtaseb’e plaket takdim edildi.
Seminer sonunda Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mohtaseb ve DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri’nden Doç. Dr. Emre Hamurtekin ile Öğretim Görevlisi Ecz. Shideh Roshani, HTLV-1 virüsü ile infekte T-lenfosit hücreleri üzerinde bazı kimyasalların etkilerinin araştırılacağı ortak bilimsel proje gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Prof. Dr. Hala MOHTASEB, Kansas State Üniversitesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, 1994 yılında çalışmaya başladığı Lübnan Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde Hücre Biyolojisi profesörü olarak görev yapmaktadır. 2006-2009 yılları arasında Biyoloji Bölüm Başkanlığı yapan Dr. Mohtaseb, 2013-2014 yıllarında Uluslararası Programlar Ofisi’nde direktörlük görevi de yapmıştır. Kolon kanseri, kök hücreler, kanserde fitoterapi gibi alanlar ile ilgilenen, birçok yayın ve ödülü bulunan Dr. Mohtaseb’in h-index’i 41’dir.

Paylaş

Önceki Haber

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ne, Sosyal Sigorta emeklileri de üye olabilecek

Sonraki Haber

DAÜ 2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ MEZUNİYET TÖRENLERİ 7-8 ŞUBAT’TA YAPILIYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − five =