Mormenekşe’de Çağdaşlar’ın 2. Etap Lavanta Dikimi

Mormenekşe’de Çağdaşlar’ın 2. Etap Lavanta Dikimi

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği bugün ülkemizde görmek istediğimiz ve ihtiyacımız olan bir güzellik yapıp 200 kök lavanta dikimi yaptı.
Köyleri Mormenekşe’nin çıkışında bulunan arazilerine, Tatlısu Belediyesinin önceden bağış yaptığı 150 kök lavantaya takviye olarak kadın dayanışması adına Avtepe’li üretici kadın Feride Demir”den alınan 200 kök lavanta daha diktiler.
Dernek yönetimi ve üyelerinin katıldığı lavanta dikimine Yenibogaziçi Belediye çalışanları da destek koyarak unutulan imeceyi bize hatırlattılar.
Lavantaların hasat vermesiyle, lavanta yağı, lavanta kesesi ve lavanta içerikli objeleri satarak derneklerine katkı koyacak olan bu üretici kadınlar, üretmenin önemini, huzurunu ve başarısını göstererek geleceğimize ve gençlerimize ışık tuttular.
Görenleri huzur ve şifaya sevk edecek lavantaların görüntüsü hem köylerine hem de ülkemize kısa bir nefes molası olacak.
Ayrıca bunca emek harcanan bu işlerin yanında en büyük emeği, geleneksel hale getirdikleri 2.Kültür Sanat ve Üretici Festivaline verecek olan bu dernek, hız kesmeden 9 NİSAN 2023 tarihinde duzenleyecekleri festivale hazırlanıyorlar.
Geçen yıl aldıkları kararla 10 Nisan 2022 tarihinde ilkini gerceklestirdikleri ve başarılı olup çok beğenilen festivallerini bu yıl da 9 NiSAN 2023 tarihinde yapacak olmanın gururunun taşıyorlar.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İLE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sonraki Haber

Gazimağusa’da açılan, ülkenin tek komplike şık mekanı Rosso Gourmet’de Müzikli Geceler başladı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 7 =