18 Aralık 2022
DAÜ YAYINEVİ’NİN YENİ KİTABI “ÇAĞDAŞ MAĞUSA GRAVÜRLERİ” EDİTÖR AYHATUN ATEŞİN TARAFINDAN DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AYKUT HOCANIN’A SUNULDU
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Güzel Sanatlar Kulübü tarafından, 2000’li yıllardan bugüne kadar gerçekleştirilen etkinlikler neticesinde, 30 sanatçının toplam 100 gravür eseri, kitaplaştırılarak ölümsüzleştirildi. Sanatseverler, bir DAÜ Yayınevi eseri olarak çıkarılan “Çağdaş Mağusa Gravürleri” kitabını, 23 Aralık 2022 Cuma günü itibarıyla tüm Deniz Plaza’lardan elde edilebilecek.
“Ülke Sanatı Değerli Bir Eser Kazandı”
Aynı zamanda kitabın editörlüğünü üstlenen Ayhatun Ateşin, 16 Aralık 2022 Cuma günü, saat 10:00’da, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret ederek, “Çağdaş Mağusa Gravürleri” kitabını sundu. Ziyarette konuşan Prof. Dr. Hocanın, böyle değerli bir eserin ülke sanatına kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ Sanat Koleksiyonu projesinin devam etmekte olduğunu ifade ederek, başlamış iyi ve verimli çalışmaların yürütülmesinin önemine işaret etti. KKTC’de çok önemli sanatçıların eserlerinin muhafaza edilmesi, bu eserlerle ilgili bilgi birikiminin paylaşılması ve toplumun sanatçılarla bir araya getirilmesi noktasındaki çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak kaliteli eğitim sunma ve araştırma yapmanın yanında topluma hizmet konularında da öncü bir rol üstlenme misyonu olduğunu kaydetti.
“Toplumsal Kültürün Sürdürülebilirliğinin Sağlanmasını Amaçlıyoruz”
Kitabın editörü Ayhatun Ateşin de kitabın içerisinde 30 sanatçının eserlerinin bulunduğunu ve ayrıca Emin Çizenel, Okan Dağlı, Umut Germeç ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ege Uluca Tümer’in de Gazimağusa konusunda kitaba önemli katkılar koyduğunu belirtti. Kitapta yer alan eserlerin, DAÜ’nün farklı yıllarda gerçekleştirdiği etkinliklerde üretilen eserler olduğuna dikkat çeken Ateşin, DAÜ’ye sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Kitabın ciddi bir koleksiyona kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduklarını aktaran Ateşin, gerçekleştirdikleri çalışmalarla toplumsal kültürün oluşması, yaygınlaşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti. Geriye dönüp bakıldığında KKTC plastik sanatının on yıllar geçmesine karşın birçok nedenden kaynaklı sorunlarla ve kısıtlı olanaklarla mücadele edilerek ancak belirli bir noktaya ulaştığını kaydeden Ateşin, bilgi birikimine sahip bir yoğunluğa erişmesine ve değerli eserler vermesine karşın, sanatçı ve sanata ilgi duyan takipçiler arasında bir birliğin ve iletişimin boşluğunun yaşandığını ifade etti. Ateşin, gerçekleştirdikleri çalışmalarla bu boşluğun ortadan kaldırılacağını vurguladı. Konuşmaların ardından Ayhatun Ateşin tarafından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a “Çağdaş Mağusa Gravürleri” kitabı takdim edildi. Prof. Dr. Hocanın da Ateşin’e hediye takdiminde bulundu.
“Çağdaş Mağusa Gravürleri” kitabı ile ilgili önümüzdeki günlerde söyleşi ve imza günü de gerçekleştirilecek.