DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AYKUT HOCANIN’IN 15 KASIM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

14 Kasım 2022

DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AYKUT HOCANIN’IN 15 KASIM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk Halkı, 15 Kasım 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuş ve bugünlere kadar getirmiştir. Ülkemiz, kuruluşundan itibaren uluslararası toplum tarafından maruz bırakıldığı ambargolara rağmen, başta yükseköğretim olmak üzere birçok alanda dünyaya kendini kanıtlamış, gelişimini büyük bir ivmeyle sürdürmüştür. Doğu Akdeniz Üniversitesi de bu gelişimin en önemli sembollerinden biri konumunda yer almaktadır.

Ülkemizin yasayla kurulan ilk yükseköğretim kurumu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, bugün 100’ün üzerinde farklı ülkeden 16 binin üzerinde öğrenciye kaliteli eğitim ve araştırma imkanları sunmaktadır. Verdiği eğitimin kalitesi dünyanın önde gelen uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tescillenmiş olan üniversitemiz, aynı zamanda bağımsız kuruluşlar tarafından açıklanan dünya üniversiteler sıralamalarında da daima üst sıralarda yer almaktadır. Faaliyet gösterdiği alanlarda her zaman öncü bir rol üstlenen üniversitemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, bugünlere gelmemizde büyük emekleri olan, Liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı büyük bir saygı, sevgi ve özlemle anarken, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, tüm mücahitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi sunarız. Kıbrıs Türk Halkı’nın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ CUMHURİYET İÇİN KOŞTU

Sonraki Haber

DAÜ den

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =