BAŞKAN ARTER: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

BAŞKAN ARTER: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Mağusa Gelişim Akademisi ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliği ile meme kanserine farkındalık etkinlikleri kapsamında bugün bir farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Farkındalık yürüyüşüne Mağusa Gelişim Akademisi ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile birlikte Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, Mesarya Lions Kulübü, MGA Kadın El Sanatları Atölyesi, Lefkoşa Merkez Lions Kulübü katılım gösterdi.

Yürüyüş öncesi açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail meme kanserinde erken teşhise dikkat çekti.

Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olduğunu belirten Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,
her geçen gün tıpın ilerlemesiyle kanserin artık tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi.

Erken teşhisin hayat kurtardığını söyleyerek, düzenli kontrollerin önemine vurgu yapan Arter, herkese sağlıklı günler diledi.

Kocaismail de, hem Gazimağusa Belediyesi’nin, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne katkı ve destekleri dolayısı ile hem de farkındalık konusundaki hassasiyeti sebebi ile Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti.
Kocaismail, kanser hastalığında erken teşhisin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Açıklamaların ardından meme kanserinin sembolü pembe balon, pankart ve bando eşliğinde Mağusa Gelişim Akademisi ve Sakarya Sulu Çember istikametinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Paylaş

Önceki Haber

Gazimağusa da 29 ekim kutlama programı

Sonraki Haber

Tarihi Karakol binasıydı, İstiklal Kütüphanesi oldu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 4 =