KIBRIS TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ, BELEDİYE BAŞANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

KIBRIS TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ, BELEDİYE BAŞANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Gazimağusa Şubesi, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Gaziler Derneği Gazimağusa Şubesi’nde göreve yeni gelen Başkan Esat Dünki ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan İsmail Arter’i makamında ziyaret etti.
Mağusa Gelişim Akademisi’nde kurulan Tarih Kulübü için gazilerle söyleşilerin yapılması hedeflenerek Gazimağusa Belediyesi katkıları ile belgesel hazırlanmasına karar verildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, KTBK Gaziler Derneği ile gönül bağları olduğunu ve her zaman istişare halinde olduklarını ifade ederek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nin toplum ve Gazimağusa için önemine dikkat çekti.
Kıbrıs Tarihi’nin kitaplarda yer aldığını ancak gazilerin yaşadığı anılar ve tecrübelerin hepsinin ayrı ayrı birer tarih kitabı olduğunu belirten Başkan İsmail Arter, gaziler cemiyetinin önemini her zaman koruyabilmesi amacı ile ileriye dönük çalışmaların olması gerektiğini vurguladı.
Gazimağusa Belediyesi’nin, gaziler cemiyetinin bu yöndeki her türlü çalışma ve projesine destek vereceğini yineleyen Başkan İsmail Arter, Başkan Esat Dünki ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne başarılar dileyerek, birlikte yürütülecek çalışmaların duyurusunu yaptı.

KTBK Gaziler Derneği Gazimağusa Şubesi Başkanı Esat Dünki de, davet ve kabul için Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti. Derneğin 1976 yılında kurulduğunu, şu anda 4 şubenin mevcut olduğunu, 5’inci şubenin de İskele’de açılması için girişimlerin bulunduğunu belirten Dünki, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nin gelecek nesiller için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Gazimağusa Belediyesi önderliği ve katkıları ile bir belgesel projesi bulunduğunu belirten Dünki, Kıbrıs Barış Harekatı sürecinin ve Kıbrıs Türkü’nün o süreçte neler yaşadığını ülkelerine daha iyi sahip çıkabilmeleri için gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğunu söyledi.

Paylaş

Önceki Haber

2. GELENEKSEL velesbit TURU 29 EKİM’DE YAPILIYOR

Sonraki Haber

DAÜ CUP TENİS TURNUVASI BAŞLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =