Hasipoğlu aciklama

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun Basın Bildirisi ,

CTP GERÇEKLERDEN ÇOK UZAK
Bir Kez olsun Tek Ses olmayı başaralım!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu , CTP kurultayında seçilenleri tebrik ederken, konuşma yapan Başkan Tufan Erhürman’ın federasyon ile ilgili söylemlerine de yanıt verdi. Yapılan açıklamada; yeni genel Başkan ve parti Yönetimini tebrik ediyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Kurultayda yapılan açıklamadanTek alternatif Federasyon denilerek Cumhuriyetçi Türk Partisi, kendisi 50 yıldır hapsolduğu federasyon statükosuna KKTC’yi de mahkûm etmek istiyor. CTP gerçeklerden çok uzak bir şekilde, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs Türk halkını federasyon çözüm modeli adı altında kendi azınlığı haline getirmek istiyor. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de vurguladığı gibi Kıbrıs Türk halkının tek seçeneği Rumlarla ortaklık değildir. 50 yıl süren ve başarısızlıkla sonuçlanan müzakereler, kaldığı yerden asla devam edemez. Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet vardır ve adada ancak iki ayrı egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki egemen devletle kapsamlı ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilir. Rum tarafının “tek egemenlik” noktasındaki ısrarı, Kıbrıs Türklerinin kendi devletlerinden vazgeçerek Rum devletine dönüşen “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne entegre olması hayalinden başka bir şey değildir. Adada iki ayrı devlet vardır ve uluslararası toplum er ya da geç bu gerçeği kabul edecektir. Kıbrıs’ta yeni bir müzakere süreci ancak iki eşit ve egemen devlet modeliyle olabilir. Bizler Ada’da iki devletin varlığını kabul ediyoruz. Bu şekilde Kurultay kararımız vardır. KKTC, bir devletin oluşması için gerekli olan toprağı, yönetimi, yasaması, yürütmesi, yargısı ve halkı gibi tüm unsurlara sahiptir. Kıbrıs meselesi Türklük ve Ada’da yaşayan Türklerin geleceğini ilgilendiren bir meseledir ve “Bizim için vazgeçilmez olan Türkiye’nin garantörlük hakkıdır. Tek alternatif federasyon diyenler bilmelidir ki; bu söylem Rum tarafına büyük bir konfor ve rahatlık alanı sağlamaktadır. Güney komşumuzda, kendileri ile federasyon temelinde anlaşmaktan başka bir alternatifimizin olmadığı düşüncesi hakim olur . Halbuki biz alternatifsiz değiliz. Siyasal eşitliği kabul etmeyen, bizimle bu adanın yönetimini ve zenginliğini paylaşmak istemeyen Güney komşumuzla çözüme ulaşılabileceğini düşünenler, Aslında esas statükoculardır . Zira bir 50 yıl daha aynı BM parametrelerinde bizi masaya hapsetmek isteyenlerdir . Biz ise farklı öneriler ortaya koyduk ve masadan da kaçmıyoruz . Zaten var olan egemenlik hakkımızı kayda geçirip masaya oturalım diyoruz. Artık gerçekçi olalım . CTP’de dahil tüm ‘tek alternatif federasyon’ diyenlere çağrımız;Kıbrıs konusunda, bir kez olsun Güney komşumuz gibi Tek Ses olmayı başarıp, egemen eşitliğe ve eşit uluslarası statüye dayalı yeni siyaset çerçevesinde, Kıbrıs Türk tarafının ortaya koyduğu önerilerle hep beraber sahip çıkıp bunu Kıbrıs Türk halkının yegane iradesi olduğunu dünyaya ilan edelim ” denildi.

UBP BASIN BÜROSU

Paylaş

Önceki Haber

4 Eylül 2022 gazeteleri

Sonraki Haber

*Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara OSTİM Teknik Üniversitesi rektörlüğü tarafından “fahri doktor” unvanı tevdi edildi.*

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 13 =