*30 AĞUSTOS 2022 KKTC-TC GAZETELERİ

*30 AĞUSTOS 2022 KKTC-TC GAZETELERİNİ OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ* https://kibrishaberajans.com/kktc-tc-gazetelerinde-bugun-30-agustos-2022/
*Tarihte Bugün:*
*MÖ 30-* Eski Mısır’da Kraliçe Kleopatra intihar etti.
*1071-* Malazgirt zaferi ile Alparslan’ın komutasındaki Türkler Anadolu’ya girdiler.
*1908-* Hicaz Demiryolu açıldı.
*1914-* Alman sahil topçu müfrezesi, Çanakkale Boğazı’nın her iki yakasındaki istihkâmlarda göreve başladı. Bu istihkâmların komutasına Alman Amiral Von Usedom atandı.
*1922-* Dumlupınar Meydan Muharebesi Türk Ordusu’nun zaferiyle sonuçlandı. Türk Ordusu Yunan Ordusu’nu imha ederek İzmir’e ilerlemeye başladı.
*1924-* Gazi Mustafa Kemal Paşa, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin ikinci yıldönümünde, Dumlupınar’da Meçhul Asker Anıtının temelini attı.
*1924-* Türkiye İş Bankası, ilk işlemini yaparak faaliyetlerine başladı. Bankanın kuruluş sermayesi 1 milyon liraydı.
*1925-* Mustafa Kemal Paşa, “Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, tarikat-ı medeniyyedir” dedi.
*1930-* Ankara-Sivas demiryolu hattı ve Sivas İstasyonu, Başbakan İsmet Paşa’nın konuşmasıyla hizmete açıldı.
*1937-* Van Gölü’nde ilk vapur seferi yapıldı.
*1937-* Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’e, 1935’te girdiği Eskişehir Hava Mektebi’nde, tayyareci diploması verildi.
*1941-* Alman ordusu 900 gün sürecek Leningrad kuşatmasını başlattı.
*1952-* Erzurum’da Aziziye Anıtı açıldı.
*1955-* Londra Konferansı’nda Kıbrıs sorunu ele alındı. İngiltere Kıbrıs’ta üçlü bir yönetim önerdi. Yunanistan ise ada halkının geleceğini kendinin belirlemesini istedi. Toplantıya Türkiye’den Dışişleri Bakan Vekili Fatin Rüştü Zorlu katıldı.
*1963-* Kremlin ile Beyaz Saray arasında doğrudan görüşmeyi sağlayacak “kırmızı telefon” hattı devreye girdi.
*1968-* Sovyet tankları Prag’a girdi.
*1971-* İstanbul Televizyonu deneme yayınlarına başladı.
*1974-* BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’taki çarpışmalar yüzünden evlerini terk edenlerin güven içinde geri dönmelerine izin verilmesini öngören Fransa, İngiltere, Avusturya ortak karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
*1977-* Milli yüzücü Erdal Acet, Manş Denizi’ni 9 saat 4 dakikada geçti. Bu mesafedeki en iyi 10 derece sıralamasına girdi.
*1977-* Orgeneral Kenan Evren, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı.
*1981-* İran Devlet Başkanı Muhammed Ali Recai ve Başbakan Muhammed Cevad Bahomar bombalı saldırı sonucu öldürüldü.
*1985-* Uluslararası Af Örgütü BM İnsan Hakları Komisyonu’na bir rapor gönderdi. Raporda, Bulgaristan’da Türk azınlığa karşı girişilen Bulgarlaştırma kampanyasına son verilmesi istendi.
*1988-* Irak ordusundan kaçan binlerce Kürt Türkiye sınırına yığılmıştı. Hükümet sınırları açmaya karar verdi. Binlerce Kürt Hakkari’nin Çukurca ve Uludere ilçelerine sığındı.
*1992-* Güvenlik güçleri ile İran’dan Türkiye’ye giren 300 kadar PKK militanı çatıştı; 100 militan ve 10 güvenlik görevlisi öldü.
*1995-* NATO, Bosnalı Sırplara karşı hava harekatı başlattı. Kararlı Güç Harekatı, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa’daki en yoğun bombardımanlardan biri oldu.

*GÜNÜN SÖZÜ*
* Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)*
*30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN…*
*UNUTMAYALIM !!! KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.*

Paylaş

Önceki Haber

Zor Haraketler Müsabakaları

Sonraki Haber

İmzalar “Ceasar Projects Larnaka Gençler Birliği” için atıldı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − thirteen =