DAÜ “GENEL PSİKOLOJİ” DOKTORA PROGRAMI YETKİN PSİKOLOGLAR YETİŞTİRECEK

22 Ağustos 2022

DAÜ “GENEL PSİKOLOJİ” DOKTORA PROGRAMI YETKİN PSİKOLOGLAR YETİŞTİRECEK

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylanan “Genel Psikoloji” doktora programına 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi için öğrenci kabul ediyor.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, eğitim dilinin İngilizce olduğu programın, laboratuvar imkanları, güçlü kadrosu ve araştırma olanakları ile mesleki etik ilkelere duyarlı, mesleğinde yeterli ve bilimsel düşünme yeteneğine erişmiş yetkin psikologlar yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

DAÜ Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Bayraktar konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “DAÜ Psikoloji Bölümü, kurulduğu günden bu güne kadar uluslararası standartlar doğrultusunda eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektedir. Bölümün temel amaçlarından biri öğrencilerinin Psikoloji’nin alt dalları ve araştırma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve uzmanlaşmaları için gerekli alt yapıyı sunmaktır. Bu bağlamda 2018 yılında öğrenci kabulüne başlayan Genel Psikoloji yüksek lisans programının ardından Genel Psikoloji doktora programımızın YÖDAK ve YÖK onayı alarak aktif hale geldiğini mutluluk ve gururla paylaşmak isterim.

Sosyal, Gelişim ve Bilişsel Psikoloji odaklı olacak Genel Psikoloji doktora programımızın amacı bugün en çok ihtiyaç duyulan nitelikli akademik kadroları Psikoloji bilimine kazandırmaktır. Bu amaçla araştırma laboratuvarlarımızın her yıl daha da güçlendirildiğini belirtmekte fayda görüyorum. Örneğin beyin dalgalarını ölçmeye yarayan EEG sistemi yeni dönemde Psikoloji Bölümü’ne kazandırılmış durumdadır. Bunun yanında NOLDUS Bilişim Teknolojilerine sahip davranış gözlem laboratuvarını yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. SPSS, MATLAB ve QSR NVivo10 sistemlerini içeren Bilişsel Davranış Laboratuvarı ise tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerin kullanımına açıktır.

Psikoloji bölümleri özellikle pandeminin de etkisiyle giderek daha popüler hale gelmeye başlamıştır. Türkiye ve KKTC’de Psikoloji bölümlerinin sayısının her geçen gün arttığı bir dönemde, DAÜ Psikoloji Bölümü İngilizce programı, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yetkilendirilen Türk Psikologlar Derneği Akreditasyon Üst Kurulu’nun akredite ettiği 12 program arasında yer almaktadır. Programımız KKTC üniversiteleri içinde akredite edilen tek Psikoloji programı özelliğini halen korumaktır.
Son olarak Genel Psikoloji doktora programımızın fakültemize, üniversitemize ve bilime hayırlı olmasını diler, DAÜ Psikoloji Bölümü’nün kaliteli eğitim ve araştırma vizyonuna katkıda bulunacağına olan inancımı belirtirim.”

Paylaş

Önceki Haber

Pulya da PLAJ TENİS TURNUVASI Yapıldı

Sonraki Haber

Özgür Maraş gençlik de dombula çekti on bin TL

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =