DAÜ VE NEW HORIZON KIBRIS ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ İNİSİYATİFİ İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASTRONOMİ ATÖLYESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

20 Ağustos 2022

DAÜ VE NEW HORIZON KIBRIS ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ İNİSİYATİFİ İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASTRONOMİ ATÖLYESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) lise öğrencilerine yönelik olarak başlayan Yaz Atölyesi kapsamında, New Horizon – Kıbrıs Astronomi ve Uzay Bilimleri İnisiyatifi ile iş birliği içerisinde DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik ve Kimya Bölümleri’nde Astronomi Atölyesi düzenlendi.

Sunumlar Yapıldı
DAÜ ile adadaki gençlere astronomiyi tanıtmayı amaçlayan New Horizon İnisiyatifi iş birliğinde düzenlenen Astronomi Atölyesi, 15-16 Ağustos 2022 tarihlerinde, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde yapıldı. 60’a yakın lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen Astronomi Atölyesi’nin birinci ve ikinci günlerinde, 09:00-15:00 saatleri arasında New Horizon İnisiyatifi’nin gönüllü üyeleri Yenal Öğmen, Sedat İzcan, Tutku Kolcu, Yrd. Doç. Dr. Huriye Gürsel Mangut, Mert Mangut, İbrahim Ekin Erkan ve Gözde Soyel tarafından öğrencilere uzay-zaman, uzay görevleri, evrenin oluşumu, yıldızların evrimi, atomaltı parçacıkları ve CERN, kara delikler, büyük patlama ve galaksiler gibi temel astronomi konularında sunumlar yapıldı. New Horizon üyelerine ek olarak, Prof. Dr. Mustafa Halilsoy’da konuşma yaparak öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı.

Öğrenciler Gökyüzünü Keşfetti
Astronomi Atölyesi’nin ikinci gününde liseli öğrenciler, New Horizon İnisiyatifi’nin gönüllü üyeleri ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik ve Kimya Bölümleri hocaları eşliğinde, 21:00 – 23:00 saatleri arasında, DAÜ Deniz Tesisleri’nde (Beach Club) gökyüzünü gözlemledi. Teleskoplarla yapılan gözleme DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan ile Fizik ve Kimya Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı da katıldı. Astronomi Atölyesi kapsamında öğrencilere eğitim veren DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik ve Kimya Bölümleri Öğretim Üyeleri ile New Horizon İnisiyatifi Sunum Ekibi’ne Prof. Dr. İşçioğlu ile Prof. Dr. Sakallı tarafından plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.

Paylaş

Önceki Haber

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN DAÜ’YE ZİYARET

Sonraki Haber

Dumlupınar Akademi Futbol Turnuvası Serisinin üçüncü ayağı başarı ile

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =