Gazimağusa nin 48.kurtulus yıldönümü kutlandı

Gazi Mağusa’nın 48. kurtuluş yıldönümü kentte düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.

   İlk tören Zafer Anıtı’nda yapılırken, protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu ardından saygı duruşunda bulunularak,  İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek tören sona erdi. 

   İkinci tören ise İsmet İnönü Bulvarı’nda yer aldı.

   Buradaki tören de saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekinilmesiyle başladı.

   Daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa Belediye Başkanı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı halk ve askeri birlikleri selamlandı.

   Ardından, Gazimağusa Ticaret Lisesi öğrencisi Şansel Çobanoğlu şiir okudu.

   4. Piyade Alay Komutanlığından Maliye Yüzbaşı Nur Göçer de törende konuşma yaparak, Mağusa’nın kurtuluşunun 48. yıldönümünün gururla kutlandığını söyledi.

   Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, Gazimağusa ilçesinin kurtuluşunun  48. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi.

   Anavatan Türkiye’nin desteğiyle eşine az rastlanır kahramanlık örneği gösterilerek kentin özgürlüğüne kavuştuğunu dile getiren Arter, özgürlük uğruna hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, gazilere de şükran sundu.

   Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatının ikinci safhasında Kıbrıs Türk Halkının mehmetcigi beklediğini ve 15 Ağustos’ta mehmetçiğin mücahitle kavuştuğunu dile getirdi.

   Gazimağusa’nın ülkenin en değerli şehirlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Tatar, Gazilerin şanina yakışan bir Gazimağusa yaratıldığına da vurgu yaptı.

  ” Anavatan Türkiye’nin tam desteğiyle yürütülen siyasetin egemen eşitlik temelinde adada varilliğimizi sürdürmektir diyen Tatar, bağımsız bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ikelebet var olacağını dile getirdi

   Kıbris Türk Halkının çektiği acıların unutulmadığını ve unutturulamayacağını vurgulayan Tatar, mücadele yıllarında yaşanan zorluklara da değindi.

   Mücahidin uzun zaman direndiğini ve Mehmetçikle birlikte zafer kazandığını söyleyen cumhurbaşkanı, tüm şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andı.

 

   GMB Halk danslarıyla devam eden tören, Selen Selenada nin müzik dinletisi ve resmi geçitle sona erdi.

   

Paylaş

Önceki Haber

Pulya festivali programı

Sonraki Haber

*Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2022 YKS Yerleştirme sonuçlarını değerlendirdi:*

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =