SERGİ HEYECANINA ÖTÜKEN DE KATILDI ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜN YILSONU SERGİSİ AÇILDI

SERGİ HEYECANINA ÖTÜKEN DE KATILDI
ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜN YILSONU SERGİSİ AÇILDI


SADIKOĞLU: “ÜRETEN, YARATAN KADINLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
TOROSLU: “KIBRISLI TÜRKLER VARLIK MÜCADELESİNİ KÜLTÜREL OLARAK DA VERDİ”
KÜRSAT: “BU TÜR ETKİNLİKLER ÜRETMENİN YANI SIRA SOSYALLEŞMEYE DE OLANAK TANIYOR”
ÖZYÖRE: “EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE BÖLGEMİZİ TEMSİL EDİYORLAR”
ARAT: “KÜLTÜR VE GELENEĞİMİZİN DIŞINDA DA ÇALIŞMA YAPTIK”
İskele, Ergazi ve Boğaziçi’nin ardından Ötüken’de de sergi heyecanı yaşandı. Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü’nde eğitim gören kadınların el emeği göz nuru eserlerinin görücüye çıktığı sergi dün (19 Temmuz) akşam açıldı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan , geçtiğimiz ay yaşanan yangın faciasından dolayı da ertelenen serginin dün akşamki açılışına İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis Üyesi Çağlar Karadağ’ın yanı sıra İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, CTP İskele Milletvekili Fide Kürşat, Ötüken Köyü Muhtarı Turgut Özyöre, Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü Eğitmeni Zeynep Horasan Arat, kursiyerler ve köy halkı katıldı.

ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜN YILSONU SERGİSİ AÇILDI
Ötüken Köyü’nde faaliyet gösteren Kadın Eğitim Enstitüsü’nde eğitmen Zeynep Horasan Arat öncülüğündeki kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Enstitü binası önünde gerçekleşen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmaların da yapıldığı açılışta İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzey’in Yıldızları Horon Ekibi sahne aldı.

SADIKOĞLU: “ÜRETEN, YARATAN KADINLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
‘Pandemi sürecine rağmen kısıtlı şartlar altında elinizin emeği, gözünüzün nuruyla birbirinden güzel eserler ürettiniz’ diyerek konuşmasına başlayan iskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kursiyerlerin yaşadığı heyecanı ve mutluluğu gördüğünü kendisinin de aynı heyecanı yaşadığını söyledi. Kursiyerleri tebrik eden Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak her zaman üreten, yaratan kadınların yanında olduklarını, yanlarında olmaya da devam edeceklerini ifade etti. Başkan Sadıkoğlu konuşmasında ayrıca şunlara yer verdi: Bize bırakılan mirası, gelecek nesillere de aktarabilmek için çok çalışmamız ve gayret göstermemiz gerekiyor. “Siz kıymetli kadınlarımızın yaptığı el emeği göz nuru eserleriz de bizden sonraki nesillere bırakacağımız en önemli mirastır. Bu vesileyle üreten her bir bireyin sonuna kadar yanında olacağımızın sözünü verirken bugün burada sergilenecek her bir el emeği göz nuru eserde imzası bulunan siz kıymetli kadınlarımızı ve eğitmenimizi kutluyor, serginizin hayırlı olmasını diliyorum.”

TOROSLU: KIBRISLI TÜRKLER VARLIK MÜCADELESİNİ KÜLTÜREL OLARAK DA VERDİ
İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin 1571’den bu yana bu adada varlık mücadelesi verdiğine dikkat çekti. Varlık mücadelesinin yalnızca siyasi, ekonomik ve askeri anlamda değil kültürel anlamda da verdiğini söyleyen Toroslu, sergide yer alan ürünlerin de Kıbrıslı Türkler’in kültürel olarak da var olacağının en önemli göstergesi olduğunu vurguladı. Kaymakam Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve İskele Belediyesi’ni, yaptığı katkılardan dolayı tebrik etti.

KÜRSAT: “BU TÜR ETKİNLİKLER ÜRETMENİN YANI SIRA SOSYALLEŞMEYE DE OLANAK TANIYOR”
Sergi açılışına katılarak bir konuşma yapan CTP İskele Milletvekili Fide Kürşat ise Ötükenli olarak böylesi anlamlı bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Etkinlikle emeği geçenleri tebrik eden Kürşat, kırsal alanda bu tür etkinliklerin; köy kadınlarının üretmesini, üretirken de sosyalleşmesini, ürettiklerini de sergilemesine olanak tanıdığını belirtti.

ÖZYÖRE: “EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE BÖLGEMİZİ TEMSİL EDİYORLAR”
Nerede kalmıştık? diyen Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre de pandeminin kendilerini engellediğini ama bugün normale döndüklerini söyledi. Maddi ve manevi destek veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür eden Muhtar Turgut Özyöre, köy kadınlarının el emeği göz nuru eserleriyle bölgeyi temsil ettikleri için Eğitmen Zeynep Horasan Arat’ı ve kursiyerleri de tebrik etti.

ARAT: “KÜLTÜR VE GELENEĞİMİZİN DIŞINDA DA ÇALIŞMA YAPTIK”
Ötüken Kadın Eğitim Enstitüsü Eğitmeni Zeynep Horasan Arat da konuşmasında, kendi kültür ve geleneklerinin yanı sıra farklı çalışmalar da yaptıklarını söyledi, kendisinin de kursiyerlerden çok şey öğrendiğine dikkat çekti. Arat, kurslarına yaptığı katkıdan dolayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na da teşekkür etti.
Kaynak iskele belediyesi

Paylaş

Önceki Haber

KKTC Mersin başkonsolosu

Sonraki Haber

Gazimağusa da 20 temmuz kutlamaları

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 1 =