BOĞAZİÇİ KÖY KADIN KURSU SERGİSİ, DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

KÖY KADIN KURSLARINDA SERGİ HEYECANI YAŞANIYOR
BOĞAZİÇİ KÖY KADIN KURSU SERGİSİ, DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI


EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER, GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SADIKOĞLU: “BU ESERLER, GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN ÖNEMLİ MİRAS”
TOROSLU: “BU ESERLER, YALNIZCA MADDİ KAZANÇ KAPISI DEĞİLDİR”
AKŞAHİN: “BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE HAZIRLANDILAR”
RİNTER: “DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKAN SADIKOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİM”
İskele ve köylerinde faaliyet gösteren köy kadın kurslarındaki sergi heyecanı, 3 yıl aranın ardından yeniden yaşanmaya başladı. Pandemiden dolayı 3 yıldır yapılamayan sergi açılışı, dün akşam (14 Temmuz) Boğaziçi Köy Kadın Kursu ile devam etti. Yangın faciasından dolayı ertelenen Boğaziçi Köy Kadın Kursu sergisinin dün akşamki açılışına İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri Çağlar Karadağ, İsmail Y. Osum, Eray Göksan ve İsmail Osum, Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin, bazı köy muhtarları, Boğaziçi Köy halkının yanı sıra Boğaziçi Köy Kadın Kursu’nda eğitim gören kursiyerler ve eğitmenleri İpek Mutlu Rinter katıldı.

BOĞAZİÇİ KÖY KADIN KURSU SERGİSİ, DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
Boğaziçi Köyü’nde faaliyet gösteren Köy Kadın Kursu’nda hazırlanan el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. En son 2019 Haziran’da açılan Boğaziçi Köy Kadın Kursu Sergisi, pandemiden dolayı verilen 3 yıl aranın ardından yeniden meraklılarıyla buluştu. Boğaziçi Köy Kadın Kursu binası önünde gerçekleşen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmaların da yapıldığı açılışta İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzey’in Yıldızları Horon Ekibi sahne aldı.

SADIKOĞLU: “BU ESERLER, GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN ÖNEMLİ MİRAS”
Üreten kadınların el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, üreten, ürettiğini satmak için pazar arayan kadınların yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini ifade etti. Üreten kadın; aile ekonomisine katkı, eşe destek, çocuklarına iyi bir gelecek sunmak için çabalar’ diyen Başkan Sadıkoğlu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Vakitlerini böylesi muhteşem eserler ortaya çıkarmak için çabalayan kadın, hem ürettiğiyle kendi mutlu olur hem de etrafını mutlu eder. Boş vakitlerini anlamlaştırır. Üreten kadın, yalnızca ekonomik özgürlüğünü kazanmaz, aynı zamanda ayaklarının üzerine daha sağlam basar, etrafına güven verir. Bu sebeptendir ki İskele Belediyesi olarak; üreten kadınlarımızın her zaman yanlarındayız” Gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirasın, geçmişin izlerini taşıyan el emeği göz nuru eserler olduğuna da dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, el emeği göz nuru her bir eserde imzası bulunan kadınları ve eğitmenlerini kutladı, serginin hayırlı olmasını diledi.

TOROSLU: “BU ESERLER, YALNIZCA MADDİ KAZANÇ KAPISI DEĞİLDİR”
İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ise açılıştaki konuşmasında Kıbrıs Türk toplumunun gelenek ve göreneklerini bir sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz hepimiz. El emeği göz nuru eserlerin sadece maddi kazanç kapısı olmadığını, gelenek ve göreneklerin bir sonraki nesle aktarılmasına büyük katkı yaptığının altını çizdi.
Bu emeğin içinde olan herkese teşekkür ederim diyen Kaymakam Toroslu, İskele’nin bütün yükünü omuzlarında taşıyan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na, İskele Belediyesi’ne ve çalışanlarına da teşekkür etti.

AKŞAHİN: “BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE HAZIRLANDILAR”
Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin de konuşmasında pandemi koşulları altında 1 yıldır büyük bir özveriyle hazırlanan eserlerin sergilenecek olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti, kadının önemine dikkat çekti. Muhtar Akşahin, serginin açılışında emeği geçen herkese de teşekkür etti.

RİNTER: “DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKAN SADIKOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİM”
Boğaziçi Köy Kadın Kursu Eğitmeni İpek Mutlu Rinter de açılıştaki konuşmasında, kendilerinin her zaman yanında olan ve desteğini esirgemeyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. Rinter, ‘her biri sevgi ve emekle hazırlanan ve bugün ortaya çıkan bu güzel işlere imza atan tüm kursiyerlerimi de tebrik ediyorum’ dedi.

Paylaş

Önceki Haber

Ergazi den güzel bir fotoğraf

Sonraki Haber

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN! SAĞLIK BAKANLIĞI SON RAPORUNU AÇIKLADI:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − three =