Ergazi köy lokali açıldı

Ergazi de Lokal açılışı 17.06.2022

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımı tamamlanan ve içerisinden muhtarlık binasının da bulunduğu Ergazi Köy Lokali bugün düzenlenen törenle açıldı.
İskele Belediyesi tarafından yaptırılan Ergazi Köy Lokali düzenlenen törenle açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan açılış töreni The Cyprus Dans Education Center Bale, ardından da Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları horon ekibinin gösterisi ile devam etti.
Ergazi Köy Muhtarı Mehmet Şahkın törende yaptığı konuşmada muhtarlık binasının tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Cumhuriyet Meclisi Eski Başkanı Hakkı Atun da 1976 yılında Ergazi köyünden kendisi dahil 5 milletvekili çıktığını bu vekillerden 3’ünün kabine de yer aldığını anımsatarak, söz konusu köyün ilkokulunun müze haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da açılışı gerçekleştirilen lokal hakkında bilgi vererek söz konusu lokalde köy kadınlarının ürettikleri el emeği göz nuru işlerin yapılmasına olanak sağlanacağını belirtti ve 98 metrekareden oluşan lokalin içerisinde muhtarlık ofisinin de bulunduğunu kaydetti.
Yarköy Kültür Sanat Derneği Kıbrıs’ın Efeleri ve İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları ekibinin gösterisi ile süren törende Ergazi Kadınlar Korosu da müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da İskele Belediyesinin çok başarılı işlere imza attığını ve kırsal bölgelerin standartlarını yükselttiğini ifade ederek hükümet olarak tam da yapmak istediklerinin bu olduğunu kaydetti.
Kırsal bölgelerin yaşam kalitesini yükseltmenin ve ülke kültürünü yaşatılmasının milli politikaları olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, herkesin merkezi bölgelere toplanması durumunda tarımsal iş gücünden uzaklaşılacağını ve üretimin sekteye uğrayacağını söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, kırsal bölgelerinin standartlarının yükseltilmesi gerektiğine işaret ederek açılışı gerçekleştirilen lokalin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Ergazi köyünün çok önemli siyasilerin ve sporcuların yetiştiği bir köy olduğunu vurgulayarak İskele Belediye Başkanının Hasan Sadıkoğlu’nu böylesi bir lokali hayata geçirdiği için kutladı.
İskele bölgesinin hızla gelişen bir bölge olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, böylesi yatırımlarla da bölgenin gelişimine katkı sağlandığını söyledi.
Tatar’ın konuşmasının ardından lokal ve Ergazi Köy Kadın Kursu sergisinin açılarak gezilmesi ile tören son buldu.

8

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sonraki Haber

1986 NKL mezunlarından bir grup buluşması

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =