DAÜ BTYO’DA KARİYERE İLK ADIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

14 Haziran 2022

DAÜ BTYO’DA KARİYERE İLK ADIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 10’uncusu, DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) ile devam etti. 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde DAÜ BTYO’dan mezun olacak öğrencileri, inşaat ve bağlantılı sektörlerin temsilcileriyle bir araya getiren “Kariyere İlk Adım” başlıklı etkinliğe Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği sponsor olurken, DAÜ BTYO mezunu olan iş insanları da yiyecek içecek katkısında bulundu. Etkinliğe DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer ile DAÜ-MİKA Müdürü Derviş Ekşici de katıldı.

“Kariyerlerine İlk Adımı Atmalarını Kutluyoruz”
Etkinliğe ilişkin DAÜ BTYO tarafından yapılan açıklamada, “İnşaat Teknisyenliği, Harita ve Kadastro Teknisyenliği, Elektrik-Elektronik Teknisyenliği, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Bilgisayar Programcılığı ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri programları çok geniş bir yelpazede eğitim vererek ülkemizin en büyük ihtiyacı olan teknolojiye hakim kalifiye elemanları yetiştirmekteyiz. Tüm programlarımızda ilgili sektör temsilcileri ile birlikte çalışarak güncel ve talebe cevap verecek bir eğitim vermekteyiz. Bu yüzden en önemli sektör temsilcilerinden Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin etkinliğimize sponsor olması ve iş hayatına atılan mezunlarımızın ve çok değerli iş insanlarının da katkıda bulunması bizim için çok anlamlı. Kariyer günleri çerçevesinde düzenlenen birçok etkinlik ile öğrencilerimizin sektör temsilcileri ile bir araya gelmeleri sağlanmıştı. Bu etkinliğimiz ile mezun olacak öğrencilerimizin kariyerlerine ilk adımı atmalarını kutluyoruz” denildi.

“DAÜ BTYO’yu Seçerek Doğru Bir Karar Verdiniz”
Etkinlik açılış konuşmaları ile başladı. Açılışta konuşan Etkinlik Organizasyon Komitesi Başkanı ve DAÜ BTYO Öğretim Görevlisi Raygan Kansoy, etkinliği mezun olacak tüm öğrencilere DAÜ’den ve adadan ayrılmadan önce güzel bir anı bırakmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, organizasyona destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer de etkinliğe destek veren ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrencilerin DAÜ BTYO’yu seçerek doğru bir karar verdiklerini ve ailenin bir parçası olduklarını belirtti. Mezun olacak öğrencileri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Doç. Dr. Dimililer, tüm mezunlara gelecekte başarılar diledi. DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da organizasyona katkı koyan herkese teşekkür ederek mezun olacak öğrencilere iyi eğlenceler diledi. Konuşmaların ardından RETRO Çalgıcıları grubu sahne aldı.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İLKOKULLARDA BESLENME EĞİTİMİ VERDİ

Sonraki Haber

Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) kadın El Sanatlarının yıl sonu sergisi açıldı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 14 =