YÖRESEL ANADOLU KÜLTÜR FESTİVAL’İNDE ANADOLU KÜLTÜRÜ YAŞATILDI

YÖRESEL ANADOLU KÜLTÜR FESTİVAL’İNDE ANADOLU KÜLTÜRÜ YAŞATILDI

Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nin 6’ncısı Gazimağusa Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi ve Anadolu Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nin 6’ncısı yapıldı.
Maraş Bölgesinin Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gün boyu yöresel yiyecek ve giyecekler tanıtıldı, müzik ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kurulan stantlarda yiyeceklerin yanı sıra el emeği ürünlerin satışı yapıldı.
Renkli etkinliğe bölge halkı yoğun katılım gösterirken, birçok bölgeden de Yöresel Anadolu Kültür Festivali ziyaretçi akınına uğradı.

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’nın değişik kültürleri barındıran bir şehir olduğunu kaydederek, pandemi nedeni ile 2 yıl ara verilen yöresel festivalin, bu yıl yeniden gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arter, hem pandemi hem de ekonomik koşullar nedeni ile halkın içerisinde bulunduğu bu zorlu günlerde etkinlik sayesinde yüzlerde bir nebze de olsa gülümseme yaratmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre, Kültür ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu da farklı kültürlerin tanınması ve yaygınlaştırılması için yapılan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Ataoğlu, tüm kültürlerin bir arada harmanlanıp kaynaşması yönünde bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini belirterek, bu tür etkinliklerde el emeği ürünlerin satışa sunulmasına fırsat sağlayarak halka katma değer sağladığını ifade etti.

Etkinliğe Başbakan Ünal Üstel ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de katılarak bölge halkı ve esnaf ile bir araya geldi.
Başbakan Ünal Üstel yaptığı açıklamada, uzun bir pandemi sürecinden sonra ülkenin festivallerle renklenmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.
Yöresel festivallerde her kültüre ait ürünleri bulmanın mümkün olduğunu hatırlatan Başbakan Üstel, halkın coşkusunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de bu tür etkinliklerin Türk kültürü, Türk birliğini oluşturduğunu dile getirdi ve bu kültürlerin Anadolu ile içli dışlı olan Kıbrıs Türk halkının bu kültürleri ne denli benimsediğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Paylaş

Önceki Haber

MGA yaratıcı sanat atölyesi

Sonraki Haber

İSKELE BELEDİYESİ İLE UÇHİSAR BELEDİYESİ KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 16 =