Çağdaşlar ve Vuslat koroları ortak konser

Kıbrıs ‘ta Nihavend Esintiler
Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği bünyesindeki Çağdaşlar Korosu, İstanbul-Üsküdar Vuslat Türk Müziği Topluluğu ile dün gece gerçekleştirdikleri 2.Kültürler Buluşması sanat etkinliğinde Gazimağusa Kültür ve Kongre Merkezinde (Kukom) başarılı bir konser verdiler.
10 Mayıs 2022 Salı günü 24 kişilik ekibiyle, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, 40 kişilik Çağdaşlar Korosunun davetlisi olarak adaya gelen Vuslat Türk Müziği Topluluğu, ada insanımıza özgü olan misafirperver karşılama ve ilgiden son derece memnun kaldılar. 12 Mayıs 2022 Perşembe (bugün) adamızdan ayrılacak olan topluluk, memnuniyetlerini başarılı konserleri ile kanıtladılar.
Her iki koronun disiplinli ve azimli çalışmaları sonucu seyirciler, Türk Müziği eserlerinden, Şeflerin solo ve düet performanslarından oluşan konseri büyük bir keyifle dinlediler.
Çağdaşlar Korosu Şefi Sn, Mete Mutlu Balkıs ve Vuslat Türk Müziği Topluluğu Şefi TRT Sanatçısı Sn, Mine Geçili’nin konser sonundaki performansları “Hiç bitmesin” dedirtecek kadar harika ve uyum içerisinde olup ayakta alkışlandılar.
Kendi dalında Kıbrıs’ın en başarılı Müzisyen ekibinden oluşan sanatçıların eşlik ettiği konser uzun süre kulaklardan silinemeyecek gibi duruyor.
Tamamlanan konserin ardından Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sn, Hayriye Tokyay TRT Sanatçısı Sn, Mine Geçili’ye plaketini sunarken, Sn, Mete Mutlu Balkıs’ın plaketini de Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Sn, Mustafa Zurnacılar sunmuştur.
Bu gibi Kültür ve Sanat etkinlikleri KKTC için gurur, halkımız için mutluluk vericidir.
Devamını bekler başarılar dileriz.p

 

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ-PDRAM’DAN 10 MAYIS PSİKOLOGLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

Sonraki Haber

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ 12 MAYIS ULUSLARARASI FİBROMYALJİ FARKINDALIK GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + nine =