‘HAYBEDEN GERÇEKÜSTÜ KONUŞMALAR’

TİYATRO GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

BKM MUTFAK KIBRIS OYUNCULARININ SAHNEYE KOYDUĞU OYUN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

‘HAYBEDEN GERÇEKÜSTÜ KONUŞMALAR’ oKADIN-ERKEK İLİŞKİSİNİ KONU ALIYOR

TİYATRO GÜNLERİ 29 NİSAN’DA ‘PYGMALİON BİR DEMOKRASİ MÜZİKALİ’İLE DEVAM EDECEK

Usta Yönetmen Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar’ dün akşam İskele Belediye Tiyatrosu’nun düzenlediği Tiyatro Günleri kapsamında İskele AKM’de seyircisi ile buluştu.  BKM Mutfak Kıbrıs oyuncularının sahneye taşıdığı oyunu, kendisi de oyuncu olan Ersan Çıkı yönetti. Kalabalık oyuncu kadrosuyla, dün akşam (15 Nisan) Tiyatro Günleri kapsamında sahneye çıkan ve izleyicisinden tam not almayı başaran oyunda kadın-erkek ilişkileri konu alındı.

 

BKM MUTFAK KIBRIS OYUNCULARININ SAHNEYE KOYDUĞU OYUN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

27 Mart Dünya Tiyatro Günleri’nde açılışı yapılan Tiyatro Günleri, dün akşam Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, Ersan Çıkı’nın yönettiği Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar’ ile devam etti.  İskele’de perde diyen oyun, ayakta alkışlandı. Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” isimli kitaptan uyarlanan oyunda; kadın-erkek ilişkisinin başlangıcından bittiği yere kadar olan süreç konu alınıyor. Gözlemleriyle ve tespitleriyle her bireyin kendinden bir şeyler bulabileceği, günümüz ilişkilerine atıfta bulunulan komedi türündeki oyunda mizahi bir dille seyirciye keyifli vakit geçirtiliyor.  Oyunda kadın ve erkeğin ilişkisel evrimi net bir şekilde ortaya konulurken trajikomik durumunu da gözler önüne seriliyor. İskele AKM’de seyircisiyle buluşan oyunu izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar ve oyuncu kadrosunun yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Karadağ ve Hanife Demir ile çok sayıda tiyatrosever yer aldı.

 

TİYATRO GÜNLERİ 27 MART-27 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞİYOR

Tiyatro Günleri’nde İskele Belediye Tiyatrosu’nun yanı sıra Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Gibetsu Tiyatro su, İnax Medya ve İzmir’den bir ekipleri yer alıyor. 27 Mart’ta ‘Kapı Çalıyor’ ile perde diyen Tiyatro Günler 27 Mayıs’ta yine İBT’nin bir oyunu olan ‘Baş Belası’ ile son bulacak. Tiyatro Günleri 29 Nisan Cuma günü Gibetsu-Tiyatro su ‘Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali’ ile devam edecek. Tiyatro Günlerinde 12 Mayıs Perşembe günü Güney Mesarya Halk Tiyatrosu ‘Kartal Yuvası’  27 Mayıs Cuma günü ise İskele Belediye Tiyatrosu ‘Baş Belası’ isimli oyunla sahne alacak.  İskele AKM’de pandemi kuralları çerçevesinde izleyicinin kabul edileceği oyunlar saat 20.00’da başlayor. Rezervasyonlar ise 0548 810 11 16 numaralı telefondan yapılıyor.

 

Paylaş

Önceki Haber

Turizm haftası

Sonraki Haber

DAÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MAĞUSA İNİSİYATİFİ İŞ BİRLİĞİ İLE RESTORASYON UZMANI YÜKSEK MİMAR ASLI ÖZBAY’I AĞIRLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × two =