UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Dünya Down Sendrom Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

ULUSAL BİRLİK PARTİSİ

GENEL MERKEZİ

40/42 Mehmet Akif cad. – Lefkoşa Tel: 227 27 47 Fax: 227 79 36

 

 

 

 

 

21.03.2022

 

 

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun Basın Açıklaması;

 

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Dünya Down Sendrom Farkındalık Günü dolayısıylamesajyayınladı.
21 Mart, tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak ve Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek amacıyla kutlanmakta, bu günde erken ve sürekli eğitimin önemi de dikkat çekilmektedir.

Kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri, eğitim alabilmeleri, bağımsız olabilmeleri, sosyalleşmeleri ve iş hayatına dahil olabilmeleri için farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmiş olan Dünya Down Sendromlu Farkındalık Günü, tüm dünya ülkeleri tarafından kutlanıyor. 46 yerine fazladan bir kromozomla down sendromlu olarak doğan bireylerin hayata dahil olması ve mevcut potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için neler yapılabileceğine yönelik çalışmaların konuşulduğu ve etkinliklerin düzenlendiği bu gün BM”nin 10 Kasım 2011 kararıyla Dünya Down Sendromu Günü olarak kabul edilmiştir. Aslında onlar Artı 1 farkla bizim gibiler.

Gerek spor gerekse sosyal faaliyetlerde, down sendromlu kardeşlerimize daha fazla vakit geçirmenin önemine dikkat çeken Hasipoğlu,  onlarla sadece bu hafta içerisinde değil, her zaman sosyal ortamlarda bir arada olup, vakit geçirerek, farklı olmadıklarını hissettirmemiz gerekmektedir.

Paylaş

Önceki Haber

  DAÜ Öğretim Görevlisinden Uluslararası Başarı

Sonraki Haber

İzmir Karaburun belediyesi LEFKE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOL imza toren i

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 9 =