


Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar gerçekleştirdiği açık hava toplantısında belediye reformu çerçevesinde belediye sayılarının azaltılmasını değerlendirdi.
Etkinliğe Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da katılarak destek belirtti.
Zurnacılar, reformun parti meclisinde değerlendirildiğini ve belediyenin kapatılmasının kabul görmediğini vurguladı.
Yeniboğaziçi beldesinin bir turizm şehri ve Cittaslow başkenti olduğuna dikkat çeken Zurnacılar, belediyenin halkın malı olduğunu, ancak halkın iradesiyle kapatılabileceğini ifade etti.
Var olan yasalarla belediye kapatmanın mümkün olmadığını söyleyen Zurnacılar, “bir halk belediyesini kapatmak isterse kapatabilir, şu anki yasalarla belediye kapatilamaz” ifadelerini kullandı.
Yeniboğaziçi beldesinin ikinci turizim şehri olduğuna ve kuru/ sulu ziraatde ülkeye ciddi katki sağladığına vurgu yapan Zurnacılar, belediye sınırları içinde bir çok turizm tesisi olduğunu ve tarihi açıdan da çok zengin bir belde olduğuna işaret etti.
Belediyenin altyapı çalışmalaarına da değinen Zurnacılar, yerel yönetimlerin kapatılmasının, halka verilecek hizmetin merkezden verileceği, bu da hizmetin uzaklaşacağı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, reformun yapılması için reform gerekliliğinin olması gerektiğini söyledi.
Reformun içi boş olduğunu öne süren Sarıçizmeli, belediye yasasının 1995 yılından kaldığını, günümüze göre revize edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da, belde halkına seslenerek “haklı mücadelenizi selamlıyorum” dedi.
Öztaş, “Pandemide bu köylerde devlet yoktu belediye vardı, hep belediye çalışanı vardı dedi. Bu irade halkındır buna siz karar vereceksiniz” ifadelerini kullandı.
Beldenin sevilen siması, yazar ve eski siyasetçi İsmail Bozkurt da yaptığı konuşmada, 30 yıldır süregelen sorunların bu şekilde çözüme kavuşturulamayacağının altını çizdi.
Konuşmaların ardından bölge sakinleri ve dernek başkanları belediyenin kapatilmamasi konusunda konuşmalar gerçekleştirdiler.