KIBRIS SULAK ALANLAR TOPLULUĞU BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

  1. KIBRIS SULAK ALANLAR TOPLULUĞU BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
Kıbrıs Sulak Alanlar Topluluğu üyeleri bugün Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Topluluk üyeleri olarak ziyarette Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Dr. Asuman Kuyucu, Uzman Coğrafyacı Anıl Özgürgün ve Tarihçi Zuhal Mustafaoğulları yer aldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa’nın diğer ilçelere göre daha çok sulak alana sahip olduğunu, liman, üniversite, turizm ve tarımsal üretimde ön plana çıkan Gazimağusa’nın çok kıymetli sulak alanları olduğunu, bu alanların korunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan İsmail Arter, sulak alanların elden gitmesi durumunda doğada ne kadar zarar ve tahribatın olacağının bilincini yerleştirmek gerektiğini kaydederek, sulak alanlardan Çevre Dairesi, Su İşleri Dairesi  ve Orman Dairesi gibi devlet kurumlarının sorumlu olduğunu, Kıbrıs Sulak Alanlar Topluluğu’ndan hocaların uzun yıllardır bu konuda çalışma yaptığını söyledi. “Aynı hassasiyet Kıbrıs Sulak Alanlar Topluluğunda  da bizde  de  vardır” diyen Başkan Arter, sulak alanlarla ilgili geç kalınmadan adım atılması gerektiğini, Gazimağusa’da Glapisdes, Gülseren ve Ayluga bölgelerindeki sulak alanları hem gündemde tutmak hem de korunmasıyla ilgili adım atılması gerektiğini belirtti. Başkan Arter, sulak alanların kendine özgü kuş popülasyonu ve faunası olduğunu da sözlerine ekledi.
Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Dr. Asuman Kuyucu ise, 35 yıldır sulak alanlarda gözlem ve durum tespiti yaptıklarını ifade ederek, “sulak alanlar evlatlarımız gibidir, buralarda yanlış bir şey yapılmasın istiyoruz.” dedi. Kuyucu, konuyla ilgili herkesle işbirliği yapmak istediklerini ve doğru koruma yapılmasının önemli olduğunu belirtti.
Uzman Coğrafyacı Anıl Özgürgün ise, pandemi döneminde sulak alanlarda tahribat olduğunu, konuyla ilgili çalışmaların daha iyi organize edilmesi için Başkan İsmail Arter’i ziyaret ettiklerini, konunun çok boyutu olan bir konu olduğunu söyledi.
Tarihçi Zuhal Mustafaoğulları ise, doğanın sürdürülebilir ve yaşanabilir olması için sulak alanların yaşamasıyla mümkün olacağını, doğal yaşam için sulak alanların farkında olmamız gerektiğini, sulak alanları korumanın kendi hayatımızı korumak demek olduğunu söyledi.  Mustafaoğulları, ayrıca bu konuda yanlış yapanları uyarmanın da insanlık görevi olduğunu da söyledi.
Paylaş

Önceki Haber

GMB’nin SPORCUSU HALİL LATİF ALMANYA’DA NAC UNİVERSE AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Sonraki Haber

NKL 1965 mezunları

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + six =