TÜRK BELEDİYE BAŞKANLARI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BİRLİĞİ GMB de başkan  İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

 

TÜRK BELEDİYE BAŞKANLARI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BİRLİĞİ GMB de başkan  İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

Türk Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Süren beraberindeki heyetle birlikte Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Ziyarette Birliğin Baş Danışmanı Numan Kıvrak da hazır bulundu. Başkan İsmail Arter’in makamında gerçekleşen görüşmede Türkiye ile ülkemizdeki belediyelerin işbirlikleri konuşuldu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Türk Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri Birliği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Mehmet Ali Süren’in ekibinin uzun yıllardan beridir belediyecilik konusunda görüş alışverişinde bulundukları bir ekip olduğunu, 2000’li yıllardan beridir tanıdığı Süren’in dağarcığının tecrübeyle dolu biri olduğunu söyledi. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci ve ekonomik sıkıntıların dosyalarındaki projelerin önemli bir kısmının hayata geçmesini engellediğini belirten Başkan Arter, ancak buna rağmen ilerleme sağlanabilmesinin önemli olduğunu, görüşmenin teknik konuları konuşacakları bir görüşme olacağını ifade etti.

Türk Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Süren, Başkan İsmail Arter ile çok eskiye dayanan bir hukukları olduğunu ifade ederek, öncelikle dostluk kurulduğunu ardından işin geldiğini, Türkiye’deki yanlışların burada yapılmaması konusunda planlamacı olarak ellerinden geleni yapacaklarını, ekonomik kalkınma modeli ve kentsel dönüşüm projelerini 25 yıl önce ilk Kıbrıs için çalışmaya başladığını söyledi. Süren, dönem dönem hibe projeler verdiklerini, belediyelerle çalışma yürüttüklerini, teknik ekiplerle çok defa adaya geldiklerini ifade etti. Finansman anlamında destek olamadıklarını, ancak adayla ilgili Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına sundukları raporlarda sorunları anlattıklarını ifade eden Süren, Maraş’ın açıldığında hizmet alacağı için bu konuda da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Paylaş

Önceki Haber

NKL 1965 mezunları

Sonraki Haber

KEMPO DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DİREKTÖRLER TOPLANTISI YAPILDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =